Deţinuţii din penitenciarul Tulcea, jurnalişti de ocazie după gratii

Persoanele private de libertate din Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă (PRMS) Tulcea au, începând de luni, un post de televiziune propriu, "Scop Tv".

RomaniaTV.net
01 iul. 2013, 09:34
Deţinuţii din penitenciarul Tulcea, jurnalişti de ocazie după gratii

Ionuţ Rotaru, purtătorul de cuvânt al PRMS, a declarat luni, în timpul unei conferinţe de presă, că televiziunea cu circuit închis era necesară pentru a facilita comunicarea cu deţinuţii.

„Deocamdată, vom difuza emisiuni informative privind regulamentele şi legislaţia în vigoare, precum şi activităţile care se derulează în interiorul penitenciarului şi în comunitatea locală. Dorim să dezvoltăm aceste programe şi să realizăm emisiuni de divertisment care să-i antreneze pe deţinuţi”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PRMS, Ionuţ Rotaru.

Citeşte: Închisorile storc banii de la buget. Află cât ne costă un deţinut în puşcăriile din România

Reprezentantul PRMS a mai spus că din echipa redacţională a postului de televiziune cu circuit închis „Scop Tv” fac parte atât angajaţi ai instituţiei, cât şi deţinuţi.

Potrivit Agerpres, proiectul privind realizarea acestui post de televiziune este de mai mulţi ani, însă până în prezent nu a putut fi pus în aplicare din cauza lipsei fondurilor.