Deţinut, evadat de la Penitenciarul Poarta Albă. Poliţia este în alertă

Un deţinut a evadat de la Penitenciarul Poarta Albă, judeţul Constanţa. Poliţiştii au organizat mai multe filtre pentru prinderea acestuia. Bărbatul fusese condamnat la 3 ani de închisoare pentru furt.

03 iun. 2013, 13:36
Deţinut, evadat de la Penitenciarul Poarta Albă. Poliţia este în alertă

Un deţinut la Penitenciarul Poarta Albă a fost declarat dispărut, poliţiştii organizând mai multe filtre în judeţul Constanţa pentru prinderea acestuia. Alexandru Puenaru, de 28 de ani, condamnat la 3 ani de închisoare pentru furt, a părăsit punctul de lucru la care era repartizat. Deţinutul făcea parte dintr-un grup de 20 deţinuţi, care executa muncă necalificată din data de 22.05.2013, la o clădire aflată în construcţie, în localitatea Constanţa, scrie replicaonline.ro.

Deţinutul se afla la un punct de lucru, pe Filimon Sârbu din Constanţa, la societatea JT Grpup Oil. Îşi desfăşura activitatea la un bloc, muncă necalificată, alături de alţi 20 de deţinuţi. Aceştia erau supravegheaţi de doi angajaţi ai Penitenciarului Poarta Albă. După pauza de masă, în jurul orei 13.30, nu a mai fost de găsit”, a declarat Gelu Dănuţ Dincă, directorul Penitenciarului Poarta Albă.

Bărbatul executa pedeapsa în regim semideschis şi urma să fie analizat în comisia de propuneri pentru liberare condiţionată la începutul lunii august 2013.

Mai avea două luni până intra în comisia de liberare. Avea şanse să fie eliberat. Nu a avut abateri. În august trebuia să plece acasă, nu ştiu ce a fost în mintea lui„, a adăugat Gelu Dănuţ Dincă.

„În vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situaţii, respectiv: blocarea căilor de acces – posibile direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Constanţa”, au precizat reprezentanţii Penitenciarului Poarta Albă.

Bărbatul cu domiciliul în Giurgiu, are constituţie slabă, înălţimea de 175 cm., păr şaten închis şi, la momentul părăsirii punctului de lucru, era îmbrăcat în pantaloni scurţi, un tricou de culoare roşie inscripţionat cu un desen cu flăcări, şi pantofi tip sport.

Conducerea penitenciarului a dispus şi demararea unei anchete administrative care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului.