Deşeuri de dragul artei: Tinerii din Paraguay şi-au făcut orchestră din gunoaie VIDEO

Instrumente muzicale din gunoaie. Asta au învăţat să construiască mai mulţi tineri din Paraguay. Mai mult, ei au format o orchestră şi cântă lângă o groapă de gunoi.

17 dec. 2012, 08:08
Deşeuri de dragul artei: Tinerii din Paraguay şi-au făcut orchestră din gunoaie VIDEO

Orchestra cu instrumente construite din deşeuri a lăsat o lume întreagă cu gura căscată. Violoncelul, contrabasul şi mandolina făcute din cutii de metal, scot sunete de invidiat. Scopul orchestrei este să ajute oamenii să înţeleagă că gunoiul nu este doar gunoi care nu mai poate fi folosit.

Cei 20 de adolescenţi din orchestră trăiesc la marginea capitalei Paraguayului, Asuncion, în apropiere de o groapă de gunoi. Ei se pregătesc cu un muzician care şi-a propus să ajute copiii defavorizaţi.

Cu obiecte precum scannere stricate, bidoane de ulei şi chiar capace de sticlă, orchestra are un repertoriu variat, de la lucrări de Beethoven la piesele formaţiei „The Beatles”.

„Orchestra este foarte importantă pentru noi. O iubim. De asta studiem. Învăţăm şi alţi copii. De exemplu, la un moment dat am fost în Columbia la un orfelinat unde erau mulţi copii. Le-am arătat cum să recicleze gunoiul şi să îşi facă propriile lor instrumente”, a declarat o chitaristă a formaţiei, Noelia Elizabeth Rios.