Descoperire inedită în Tahiti: Cercetătorii au descoperit peste 100 de specii noi de insecte

Peste o sută de specii noi de insecte din ordinul coleopterelor au fost descoperite în Tahiti, după un studiu biologic care s-a concentrat pe insectele din Polinezia Franceză.

10 aug. 2013, 13:23
Descoperire inedită în Tahiti: Cercetătorii au descoperit peste 100 de specii noi de insecte

Potrivit unor informaţii publicate de revista ZooKeys, care analizează 28 de specii noi, aceste insecte măsoară între 3 şi 8 milimetri lungime, şi-au pierdut aripile şi trăiesc în zonele împădurite, scrie Agerpres.

James Liebherr, de la Universitatea Cornell, autor al studiului, spune că „este emoţionant să lucrezi cu o astfel de faună, dat fiind că în fiecare localitate există o posibilitate foarte ridicată de a întâlni o specie nemaivăzută până acum”.

Aceste insecte s-au diversificat mai rapid decât orice alt animal, astfel că se estimează că o specie va trăi doar 300.000 de ani înainte de a se divide în alte specii înrudite.

Totuşi, această evoluţie exuberantă poate provoca probleme în viitor, deoarece noile specii ar putea ameninţa speciile specializate de pe insulă.

„Trebuie avut grijă ca fiecare animal care soseşte în Tahiti, fie pe calea aerului sau pe mare, să nu aducă cu el boli, pentru a proteja numeroşii locuitori ai pădurilor care fac parte din ecosistemul local”, a explicat Liebherr.