Descinderi la proxeneţii din Călăraşi. 12 persoane au fost ridicate de DIICOT

Poliţişti, jandarmi şi procurorii DIICOT au efectuat, miercuri dimineaţă, mai multe percheziţii domiciliare pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, suspectată de trafic de persoane. 12 persoane din judeţul Călăraşi sunt suspectate că au racolat mai multe tinere, pe care le-au găzduit, transportat şi exploatat prin obligare la practicarea prostituţiei, în Italia.

01 mai 2013, 06:53
Descinderi la proxeneţii din Călăraşi. 12 persoane au fost ridicate de DIICOT

Poliţişti din cadrul Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi și IPJ Călăraşi, jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Călăraşi, împreună cu procurorii DIICOT au efectuat, miercuri dimineaţă, mai multe percheziţii domiciliare pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, constituite din 12 persoane, suspectate de trafic de persoane.

Astfel, au fost efectuate 7 percheziţii domiciliare, pe raza comunei Ciocăneşti, din judeţul Călăraşi, suspecţii fiind conduşi pentru audieri la DIICOT – Biroul Teritorial Călăraşi.

Citeşte şi: Minore racolate de proxeneţi cu flori şi invitaţii în oraş

În urma cercetărilor a reieşit că, în perioada 2009 – 2013, cei 12 suspecţi, între care există relaţii de rudenie, au racolat, găzduit şi transportat mai multe tinere, care proveneau din familii dezorganizate sau cu o situaţie materială precară, prin promisiunea unui loc de muncă în Italia, în oraşul Parma, unde le exploatau prin obligare la practicarea prostituţiei „la stradă”.

Valoarea prejudiciului obţinut este estimat la 200.000 de euro.

Potrivit unui comunicat remis de Poliţia Română, în cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea şi sprijinirea unui grup infracţional organizat şi trafic de minori, urmând să fie luate toate măsurile legale care se impun.