Deputatul Ion Stan îl acuză pe Băsescu de trădare şi promovarea amantelor

Vicepreşedintele comisiei parlamentare de control al SIE, Ion Stan (PSD), susţine că Traian Băsescu, în timpul guvernării CDR, a blocat prelucrarea cuprului de la Zlatna şi Baia Mare pentru ca minereul să fie exportat în stare brută, la preţuri mult mai mici, pentru a servi unor interese private. Stan susţine că acest lucru s-a făcut în mod deliberat, motiv pentru care preşedintele se face vinovat de trădare.

RomaniaTV.net
26 apr. 2012, 09:33
Deputatul Ion Stan îl acuză pe Băsescu de trădare şi promovarea amantelor

În declaraţia politică „Dezinformări şi răspunderi penale prezidenţiale”, pe care Ion Stan a prezentat-o în plenul Camerei pe 18 aprilie, se spune că, în calitate de coordonator al implementării programelor PSAL I şi II, fostul ministru al Transporturilor Traian Băsescu a cauzat prejudicii majore industriei miniere româneşti.

„Este în bună parte responsabil de deciziile privind abandonarea prelucrării minereului de cupru la Zlatna şi Baia Mare, respectiv producerea cuprului pur, în concentraţie de peste 99%. În urma acestei decizii catastrofale, minereul de cupru a fost extras în stare brută, cu subvenţie de patru dolari la un dolar valoare minereu furnizat unor SRL-uri pentru a-l exporta. Prejudiciile cauzate, în acest fel, sunt la dimensiuni de subminare economică a statului, în înţelegere cu centre de decizie externe, ceea ce întruneşte conţinutul material şi intenţional al infracţiunii de trădare, pentru care cetăţeanul Traian Băsescu va fi, cât de curând, chemat să răspundă”, susţine Stan.

Acesta susţine că arhivele SRI conţin informaţii potrivit cărora angajaţii agenţiei care s-a ocupat de implementarea celor două programe beneficiau de salarii enorme din care erau forţaţi „să doneeze” o parte. „Peste 40 de ani, când vor fi accesibile arhivele Serviciului Român de Informaţii create până în anul 2000 inclusiv, posteritatea o să afle cum agenţia de evaluare şi implementare a PSAL I şi II a fost ocupată cu personal incompetent, retribuit cu 72.000 dolari/an, din care o jună brunetă, succesoare în funcţie ministrului în cauză, colecta 60% pentru cel care afirma că „nu poate îndeplini obiectivele PSAL II din cauza opoziţiei sistemului mafiot” sau că „(…) A ne agăţa de un fals patriotism că pierdem băncile este complet greşit”, spune că parlamentarul PSD.

Actualul preşedinte al României este acuzat că a fost unul din promotorii politicii prin care amantele unor funcţionari ai statului au fost răsplătite cu funcţii bine plătite în sectorul public. „Câteva mii de amante, începând de la înaltele administraţii, până la primăria lu’ dom’ Costel din Cuca Măcăii, sunt suprapopulate cu „consiliere şi secretare personale”. De facto, tot atâtea motive de divorţuri şi familii destrămate. De unde or fi luat acest exemplu, cetăţene preşedinte? De ce nu faceţi uz de autoritatea prezidenţială pentru ca să legalizăm prostituţia şi să trimitem miile de hărnicuţe consiliere să presteze la normă, cu condicuţa şi taxele şi impozitele de rigoare. Aşa se va da o lovitură serioasă mafiei traficului de carne vie, iar cea mai veche meserie s-ar onorabiliza, prin alinarea suferinţelor pe care le-aţi produs bugetului”, susţine pesedistul.