Deputatul Ion Stan, acuzat de trafic de influenţă, a câştigat un nou mandat cu 66% din voturi

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Deputatul social-democrat Ion Stan, acuzat de două infracţiuni de trafic de influenţă, a câştigat un nou mandat, în Colegiul 3 Voineşti pentru Camera Deputaţilor, cu 66 la sută din voturile electorilor, potrivit numărătorii paralele a USL, transmite Mediafax.

RomaniaTV.net
10 dec. 2012, 00:57
Deputatul Ion Stan, acuzat de trafic de influenţă, a câştigat un nou mandat cu 66% din voturi

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2012. La Dâmboviţa, numărătoarea paralelă a USL indică faptul că deputatul Ion Stan a câştigat un nou mandat, în Colegiul 3 Voinesti, cu 66 la sută din voturi, în timp ce colegii săi, ministrul Mediului, Rovana Plumb, care a candidat în Colegiul 2 Dâmboviţa pentru Camera Deputaţilor, şi jurnalistul Sorin Roşca Stănescu, candidat în Colegiul 2 Dâmboviţa pentru Senat, au obţinut 67, respectiv 55 la sută din voturile alegătorilor.

Ministrul Justiţiei a transmis preşedintelui Camerei Deputaţilor o solicitare a DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD Ion Stan, candidat USL pentru un mandat de deputat în judeţul Dâmboviţa, acuzat de două infracţiuni de trafic de influenţă.

Plenul Camerei Deputaţilor ar urma să se reunească miercuri, 12 decembrie, pentru ridicarea imunităţii deputatului Ion Stan.

Potrivit anchetatorilor, deputatul PSD Ion Stan i-ar fi cerut denunţătorului său, omul de afaceri Nicuşor Dima, „câte două milioane, de benzină”, pentru cele 600 de maşini pe care intenţiona să le folosească în campanie, la rândul său Dima estimând că este vorba despre „un miliard, un miliard două sute”.

Potrivit referatului trimis de DNA Camerei Deputaţilor, prin care se solicită încuviinţarea arestării deputatului PSD Ion Stan, procurorii arată că parlamentarul a beneficiat de foloase materiale din partea denunţătorului său.

În interceptări, Ion Stan îi solicită denunţătorului său să îl ajute financiar în campania electorală, acesta precizând procurorilor, de asemenea, că în 2009 a plătit pentru peste 155.000 de găleţi roşii care au fost împărţie în campania electorală pentru europarlamentare. În schimbul banilor, Stan i-a promis omului de afaceri contracte pe bani publici.

În urma solicitării ministrului Justiţiei, Comisia Juridică a Camerei a avizat pozitiv cererea privind arestarea preventivă a deputatului Ion Stan, însă această cameră legislativă nu s-a mai putut întruni pentru a da, la rândul său, un vot în acest sens.