Delicateţe şi rafinament: Cum să ne amenajăm casa în stil romantic FOTO

Stilul romantic de amenajare a locuinţei este foarte delicat: se folosesc materiale fine, modele florale, dantelă, mobilă pictată, culori pastelate şi aranjamente florale înmiresmate. Designerii oferă câteva sfaturi despre cum puteţi să obţineţi un stil romantic la voi acasă.

22 feb. 2013, 06:31
Delicateţe şi rafinament: Cum să ne amenajăm casa în stil romantic FOTO

În ceea ce priveşte culorile, acestea sunt, în general, pastelate. În niciun caz nu folosiţi nuanţe puternice, stridente.

Stilul romantic este unul feminin, dar asta nu înseamnă că nu le place şi bărbaţilor. Pentru a realiza o cameră care să fie pe gustul ambelor sexe, folosiţi câteva piese de mobilier cu forme rotunjite, pe care să le îmbinaţi cu materiale cu dungi, un scaun imens şi accesorii din lemn închis la culoare. Deasemenea, mobilierul de tip Louis al XVI-lea este perfect pentru acest stil.

Materialele folosite sunt esenţiale în crearea atmosferei romantice. Mătasea este preferata designerilor, mai ales pentru perne. În dormitor, pot fi folosite materialele matlasate sau catifeaua.

Decoraţiunile trebuie să aducă un pic de strălucire camerei: puteţi alege nişte scoici sidefate, oglinzi, o vază sau rame foto argintii, iar florile trebuie să fie mereu prezente.

Geamurile sunt decorate cu perdele şi draperii cu falduri cât mai ample, pentru a avea o lumină difuză în cameră.

Iată câteva sugestii de amenajare: