Delfinariul din Constanţa primeşte 120.000 de euro despăgubire, după moartea lui Pei Pei

Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii (CMSN) Constanţa a primit confirmarea companiei de asigurări Euroins România că va încasa poliţa de asigurare în valoare de 120.000 de euro ca urmare a decesului delfinului Pei-Pei.

27 aug. 2013, 06:02
Delfinariul din Constanţa primeşte 120.000 de euro despăgubire, după moartea lui Pei Pei

Referindu-se la acest caz, directorul general Euroins România, Mihnea Tobescu, a declarat luni că decizia de acordare a despăgubirii asiguratorii a fost luată în urma analizei de caz şi evaluărilor realizate pe baza studiului de caz făcut de experţii veterinari din Bulgaria.

„Cazul delfinului Pei-Pei a fost unul special în portofoliul nostru şi ne-am străduit să îl soluţionăm cât s-a putut de repede. Procedura nu a fost însă uşoară şi a fost nevoie de aducerea unor experţi pentru a efectua analiza necesară identificării cauzei morţii delfinul. Acum s-au creat toate premisele pentru ca în luna aprilie a anului viitor Delfinariul să achiziţioneze un nou exemplar, care să îi ia locul lui Pei-Pei„, a afirmat Mihnea Tobescu.

Directorul general al CMSN, Adrian Bâlbă, a spus că principala preocupare în momentul de faţă constă în identificarea soluţiilor optime pentru achiziţionarea unui nou mascul în locul lui Pei-Pei.

„Moartea lui Pei-Pei a fost o mare pierdere pentru noi, dar cu sprijinul companiei asiguratoare, care a instrumentat dosarul de daună, într-un mod extrem de eficient şi cât s-a putut de rapid, ne aflăm în acest moment foarte aproape de punctul în care vom putea aduce un alt delfin la Constanţa, care să le ţină companie celor două femele şi de care spectatorii noştri să se bucure la reprezentaţii”, a precizat Adrian Bâlbă.