Declaraţie ŞOCANTĂ a unui fost deputat din R. Moldova: „Distrugerea României este o cauză nobilă”

Analistul politic Andrei Safonov, fost deputat în parlamentul Republicii Moldova, susţine într-un comentariu că a venit momentul potrivit pentru dezmembrarea României, scrie adevărul.ro.

RomaniaTV.net
12 ian. 2013, 21:21
Declaraţie ŞOCANTĂ a unui fost deputat din R. Moldova: „Distrugerea României este o cauză nobilă”

„Faptul că la 13-14 ianuarie la Cernăuţi va avea loc o întâlnire a miniştrilor de Externe a Ucrainei şi Rusiei nu este întâmplător. România are pretenţii pentru nordul Bucovinei. Aşa că pe lângă reglementarea transnistreană nu este exclus ca Moscova şi Kievul vor discuta şi despre coordonarea eforturilor de luptă contra expansionismului românesc. (…) Trebuie să spunem deschis: singurul mod de a scăpa odată şi pentru totdeauna de pericolul românesc – aceasta este încetarea existenţei statului român şi dispariţia sa de pe harta politică a lumii„, afirmă politologul de la Tiraspol în comentariul de pe portalul nr2.ru.

Andrei Safonov explică şi cum poate fi distrus statul român: Moldova de peste Prut ar trebui să se unească cu Republica Moldova sau să fie stat separat, Ucraina să se extindă până la a incorpora regiunile unde locuiesc ucrainieni, Rusia să instituie un patronaj asupra minorităţii ruse din România, Ungaria să preia Transilvania, iar Bulgaria o parte din Dobrogea.

În acest context, se creează premise pentru restabilirea Valahiei, care poate chiar reveni la monarhie, dar nu în persoana regelui Mihai I, consideră fostul deputat în parlamentul Republicii Moldova.