Declaraţie de interese, cu omisiuni. Dobriţoiu a UITAT de contractele soţiei încheiate cu statul

Fostul ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, nu a specificat în declaraţia de interese, pe vremea când era în fruntea MApN, opt contracte încheiate cu statul de firma soţiei sale, în valoare de şase milioane de lei. Între timp, senatorul PNL şi-a adus aminte de afacerile încheiate cu CNADNR şi le-a trecut în noua declaraţie de interese.

15 apr. 2013, 10:03
Declaraţie de interese, cu omisiuni. Dobriţoiu a UITAT de contractele soţiei încheiate cu statul

Fostul ministru al Apărării, Corneliu Dobrițoiu, a omis să declare opt contracte pe care firma soției sale le avea cu statul.

Concret, la data de 5 iunie 2012, ministrul Apărării Corneliu Dobriţoiu bara cu „z” toate rubricile din declaraţia de interese. Nici o vorbă despre afacerile firmei TMS-RO, a soţiei sale, Viorica Dobriţoiu, scrie evz.ro.

Aceasta avea opt contracte cu statul român, prin Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), care se ridicau la suma de 6.294.214,26 de lei, pentru diverse servicii prestate Direcţiilor Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Bucureşti, Iaşi şi Craiova.

Cele mai multe din cele opt contracte omise iniţial au fost încheiate la sfârşitul anului 2011, prin licitaţie deschisă, pentru servicii de întreţinere, reparaţii şi înlocuire piese de schimb pentru utilajele şi echipamentele din import aflate în dotarea DRDP.

În decembrie 2012, Dobriţoiu şi-a „corectat” declaraţia de interese.

Am făcut o rectificare a declaraţiei de interese pentru că într-adevăr – este vina mea – am omis să trec aceste lucruri. Eu nefiind om de afaceri, am omis… Şi ulterior am rectificat această declaraţie de interese, cu toate contractele cadru ale soţiei mele, care are o firmă care importă piese de schimb pentru utilaje de construcţii. Rectificarea respectivă a aparut pe site-ul ministerului, deci am făcut-o în calitatea pe care o aveam, de ministru al apărării naţionale. Ulterior am completat o nouă declaraţie de avere şi declaraţie de interese, în calitate de senator. E drept, rectificarea am făcut-o după câteva luni„, a declarat Dobriţoiu, la România TV.

Soţia mea are această firmă din anul 2000, practic are reprezentanţa unei firme belgiene in România. Noi suntem căsătoriţi din anul 1998 şi înainte de căsătorie nu a avut astfel de contracte. Deţinea o fabrică de mobilă. După anul 2000 a a avut astfel contracte, le-a obţinut în urma licitaţiilor. Eu nu cunosc chimia acestui fenomen la nivelul CNADNR, nu ştiu dacă până în 2006 au fost licitaţii centralizate sau licitaţii pe structurile componente, dar vă spun că nu a fost nimic oneros în toată această poveste„, a adăugat fostul ministru.

Corneliu Dobriţoiu are probleme şi cu locuinţa de serviciu pe care a cumpărat-o la un preţ subvenţionat, de cinci ori mai mic.