Decanul Facultăţii din Iaşi: Bărbatul care a detonat bomba a spus că a fost student al nostru

Bărbatul care a detonat un material exploziv într-o sală de curs a Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii din Iaşi le-a spus unora dintre martorii incidentului că este fost student al universităţii, afirmă decanul Facultăţii de Electronică, Ion Bogdan.

08 iul. 2013, 08:25
Decanul Facultăţii din Iaşi: Bărbatul care a detonat bomba a spus că a fost student al nostru

Decanul Facultăţii, Bogdan Ion, a afirmat că înainte de a intra în sală bărbatul i-a spus prodecanului că este fost student al universităţii, scrie Mediafax.

Este fost student al nostru. Prodecanul l-a intreabat daca fost studentul nostru şi el a confirmat, spunând că a trecut multă vreme. Oricum, nu şi-l aminteşte nimeni„, a spus decanul.

El a mai spus că bărbatul avea în jur de 30 de ani, însă martorii incidentului au aprecieri diferite legate de vârsta bărbatului.

Decanul a precizat că bărbatul avea părul lung şi era îmbrăcat în haine negre.

Patruzeci de studenţi şi patru cadre didactice se aflau în sala de curs a Facultăţii de Telecomunicaţii din Iaşi în momentul în care un bărbat a detonat o bombă, decanul facultăţii, Ion Bogdan, spunând că a încercat să îl scoată pe bărbat pe hol, pentru a discuta, însă acesta cerea să vină Poliţia.

Decanul Facultăţii, Bogdan Ion, care se afla în sala în care a intrat bărbatul, a declarat că a discutat cu acesta şi a încercat să îl convingă să nu pună în practică ameninţările, spunându-i să îl ia pe el ostatic, însă bărbatul a spus că nu are ce să discute şi că vrea să vină Poliţia..

Spunea că vrea să vină Poliţia, că are revendicări de discutat cu Poliţia, nu cu noi. I-am spus să ieşim pe hol şi discutăm, să mă ia pe mine ostatic şi mi-a spus «nu faceţi voi ordine aici»„, a spus decanul.

Asistentul universitar Daniel Mătăsaru, care se afla în sala de curs în momentul în care bărbatul a intrat şi a detonat materialul exploziv, a spus că în sală erau 40 de studenţi din anul IV care susţineau licenţa, precum şi patru cadre didactice.

Nu îl cunoştea nimeni. A spus că are o bombă, iar eu în acel moment am reuşit să ies din sală, motivând că trebuie să arunc un pahar cu cafea. Am lăsat uşa deschisă şi am reuşit să sun la 112. Cât eram pe hol s-a auzit o bubuitură, înţeleg că a detonat o capsă pirotehnică din tot ce avea. Avea în spate un rucsac mare, de munte, cu o încărăcătură foarte mare. Dacă nu aş fi reuşit să ies şi să sun la Poliţie probabil că ne-am fi trezit într-o situaţie de luare de ostatici. A fost şocant”, a afirmat Mătăsaru, care a precizat că „bărbatul era cablat şi se pregătea să detoneze materialele explozive”.

El a precizat că bărbatul a fost imobilizat de doi studenţi într-un moment de neatenţie.

O explozie a avut loc, luni dimineaţă, într-o sală de curs a Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Universităţii Tehnică „Gheorghe Asachi”, în timpul examenului de licenţă, după ce un bărbat a intrat în sediu cu un dispozitiv exploziv, pe care l-a detonat, fără a exista victime.

Doi dintre studenţii aflaţi în sală au reuşit să îl imobilizeze pe bărbat şi au sunat la 112, iar la scurt timp bărbatul a fost reţinut şi dus la Poliţie, unde este audiat la ora transmiterii acestei ştiri.

Fascultatea de Telecomunicaţii din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” unde a avut loc incidentul funcţionează în clădirea Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, care a fost evacuată.

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior Mihnea Costoiu a spus că bărbatul a ameninţat că a lăsat alte bagaje cu material exploziv în săli din clădirea veche a facultăţii, care are corp comun cu Universitatea Alexandru Ioan Cuza.

Ministrul a spus că Poliţia şi SRI fac cercetări la faţa locului, pentru că nu se ştie dacă afirmaţiile acestuia despre alte bagaje cu exploziv sunt sau nu reale.

Citeşte şi Ponta, despre incidentul de la Iaşi: Important e că nu s-a întâmplat nimic cu adevărat grav