De necrezut: O pisică rănită a călătorit 2.700 de kilometri pe şasiul unui tren de mare viteză

O pisică din Anglia a supravieţuit unei călătorii de aproape 2.700 de kilometri, fiind prinsă sub un tren de mare viteză. Ea a fost salvată după ce conductorul a auzit-o mieunând.

17 ian. 2013, 08:55
De necrezut: O pisică rănită a călătorit 2.700 de kilometri pe şasiul unui tren de mare viteză

Polly poate fi considerată cea mai norocoasă pisică din Anglia după ce, rănită fiind, a supravieţuit unei călătorii terifiante sub un tren de mare viteză. Animalul şi-a rupt piciorul stâng în timp ce vâna şoareci în gara Plymouth.

Ea a reuşit să strecoare sub un tren de mare viteză, în şasiul primului vagon, rămânând acolo pentru două zile, înainte să fie salvată de conductor şi controlor.

Trenul a plecat la ora 06:51 din Plymouth, a călătorit până la Londra de două ori, după care s-a oprit în Bristol, unde a staţionat toată noaptea. Ziua următoare s-a întors în capitala Angliei, a trecut prin Plymouth şi a ajuns la destinaţia finală, Cornwall. De abia în această gară pisica a fost auzită, în timpul unei verificări a vagoanelor, potrivit Mirror.

Emily Mahoney-Smith, femeia care a găsit-o, a crezut că este vorba de o defecţiune a suspensiilor atunci când a auzit sunete ciudate venind de sub vagon. După mai multe cercetări ea a realizat că o pisică este blocată sub tren. Împreună cu conductorul, femeia a desfăcut o trapă şi a reuşit să salveze pisica rănită. Emilly a descoperit că avea o infecţie la picior, şi a îngrijit-o, hrănind-o cu o conservă de peşte.

După ce a fost dusă la spital, doctorii i-au amputat piciorul şi au descoperit cu ajutorul microcipului din piele cine sunt adevăraţii proprietari. Astfel s-a aflat că Polly aparţinea unui cuplu de bătrâni din Plymouth, şi era dată dispărută de aproape o lună. Stăpânii s-au bucurat şi au declarat că nu se mai aşteptau să o găsească. Calculând traseul parcurs de tren, oficialii au realizat că animalul călătorise aproximativ 2.700 de kilometri înainte să fie salvată.