De ce sunt femeile mai ţâfnoase dimineaţa decât bărbaţii

Cercetătorii de la Universitatea Duke din Carolina de Nord au descoperit că femeile au nevoie de mai multe ore de somn decât bărbaţii. Atunci când nu reuşesc să doarmă suficient, sunt agresive, ostile şi iritate din cauză că nu reuşesc să se odihnească, potrivit descoperă.ro.

13 mart. 2013, 20:40
De ce sunt femeile mai ţâfnoase dimineaţa decât bărbaţii

Oamenii de ştiinţă au descoperit că femeile suferă mai mult decât bărbaţii, atât din punct de vedere fizic, cât şi mental, dacă nu dorm suficient.

Cercetătorii afirmă că cel mai bun lucru pe care poate să îl facă soţul sau partenerul unei femei este să o convingă să doarmă câteva ore în plus.

Pe lângă faptul că sunt mai predispuse la afecţiuni cardiace, depresie şi la alte probleme psihologice, femeile care nu dorm suficient prezintă în sânge un nivel mai ridicat al factorilor ce favorizează formarea cheagurilor ce pot duce la un atac vascular cerebral.

În schimb, starea de sănătate a unui bărbat nu pare să prezinte o legătură cu durata de somn de care acesta s-a bucurat. Bărbaţii studiaţi de cercetători nu prezentau un risc mai mare de a dezvolta afecţiunile care afectează femeile atunci când nu dorm suficient.

„Am descoperit că femeile erau mai depresive, mai furioase şi mai ostile dimineaţa devreme”, a declarat doctorul Breus.