De ce nu văd românii derby-urile de la EURO 2012: TVR a încasat 3 MILIOANE de euro de la Dolce

TVR a încasat de la Dolce 3 milioane de euro pentru meciurile cedate de la Euro 2012, scrie ProSport, adică mai puţin decât a plătit iniţial pentru ele. Un membru al CA al TVR susţine că acordul dintre TVR şi Dolce s-a semnat fără aprobarea membrilor Consiliului de Administraţie şi consideră că situaţia creată este una de competenţa organelor de anchetă penală.

RomaniaTV.net
13 iun. 2012, 08:53
De ce nu văd românii derby-urile de la EURO 2012: TVR a încasat 3 MILIOANE de euro de la Dolce

Cum România nu are echipă la turneul final al Campionatului European din Ucraina şi Polonia, cel mai fierbinte subiect din domeniu în aceste zile îl reprezintă drepturile de televizare a meciurilor. Achiziţionate de Televiziunea Română prin EBU, acestea au fost cedate, în parte, celor de la Dolce Sport, ceea ce a iscat un mare scandal în media.

În total, TVR a cedat celor de la Dolce 12 meciuri din faza grupelor, partidele din sferturi, semifinale şi finală urmând să fie difuzate simultan de cele două posturi.

Potrivit lui Cristian Niţulescu, membru în CA al TVR, drepturile TV pentru Euro 2012 au costat 9,3 milioane de euro, adică în medie 300.000 de euro pe meci. Pentru meciurile cedate celor de la Dolce, TVR va încasa 3 milioane de euro. „12 meciuri, care nu vor fi transmise în direct de TVR, ar trebui să valoreze, la media plătită, 3,6 milioane de euro. Cu toate acestea, TVR încasează doar 3 milioane de euro”, a spus Niţulescu, adăugând că în aceşti bani intră şi 100 de ore de la Jocurile Olimpice de vară, dar şi meciuri de la Campionatul Mondial din 2014. În schimb, pe lângă banii încasaţi, TVR a primit 51 de meciuri de Liga I în trei ani.

Mai grav este însă că, potrivit membrului CA al TVR, contractul a fost semnat doar cu acordul preşedintelui, fără ca el sau colegii săi să-l fi văzut în prealabil. „Am cerut o anchetă. Din punctul meu de vedere e o treabă penală. Mi se pare jaf”, a subliniat Niţulescu, reprezentantul PSD în CA al TVR.

În replică, cei de la Dolce spun că preţul plătit pentru contractul de sublicenţiere este unul corect.