De ce mersul la sală poate îngrăşa. Vezi ce greşeli faci

Pentru a ajunge la silueta pe care ţi-o doreşti este nevoie atât de o cură de slăbire foarte bine pusă la punct, cât şi de sport. Cu toate acestea, exerciţiile fizice pot face uneori rău, în loc să facă bine, astfel că sportul poate îngrăşa, scrie gandul.info.

RomaniaTV.net
31 iul. 2012, 19:46
De ce mersul la sală poate îngrăşa. Vezi ce greşeli faci

Iată cele mai frecvente greşeli din cauza cărora te îngraşi atunci când faci sport:

1. Faci sport dimineaţa, pe stomacul gol. Este recomandat să faci sport în prima parte a zilei, dar cei mai mulţi greşesc prin faptul că încep să depună efortul fizic fără să ia micul dejun. Specialiştii spun că sportul determină organismul să ardă calorii, dar în cazul în care nu ai mâncat, nu vei reuşi decât să îţi accentuezi senzaţia de foame şi astfel să consumi porţii duble.

Nutriţioniştii recomandă un mic dejun care ar putea consta într-un pahar cu lapte, o felie de pâine, două felii de şuncă şi o roşie sau un castravete.

2. Dacă faci abdomene scapi de burtă. Potrivit specialiştilor, acest tip de exerciţii te ajută să-ţi întăreşti muşchii de pe abdomen, dar nu te scapă de stratul adipos.

3. Nu ţii un program strict de exerciţii. Exerciţiile fizice prelungite extenuează organismul, de aceea este recomandat să se apeleze la un antrenor personal care va realiza în funcţie de persoană un program de antrenament.

4. Eviţi greutăţile, că să nu faci masă musculară. Acest lucru reprezintă o altă greşeală. Un rezultat optim nu înseamnă doar scadere în greutate, ci şi tonifierea corpului, de aceea este necesar să ridici şi greutăţi.

5. Consumi prea multe băuturi şi batoane energizante destinate sportivilor. Aceste produse conţin mult zahăr, astfel că rezultatul va fi de a lua în greutate şi nu de a slăbi. Atunci când facem sport suntem adesea tentaţi să consumăm dulciuri sau sucuri, deoarece zahărul din conţinutul acestora ne dă energie pentru a face faţă efortului depus. Nutriţioniştii atrag atenţia şi spun că energia poate proveni şi din fructe sau legume, o sursă importantă de carbohidraţi.

Citeşte şi Cele mai distractive exerciţii fizice, în aer liber: De la hula-hoop, la mersul prin nisip