De ce copilul tău trebuie să mănânce avocado

Cu consistenţa sa cremoasă şi delicată şi cu aroma de nucă, avocado ar trebui să se numească pe drept cuvânt "prima mâncare pentru copii din partea naturii". Nu doar că textura şi gustul sunt ideale pentru bebeluşii care încep să mănânce diversificat, dar avocado are o listă impresionantă de proprietăţi extraordinare pentru sănătate, ceea ce îl face un fruct complet şi fără rival. Nu este de mirare că în Cartea Recordurilor Guinness a fost declarat cel mai nutritiv fruct din lume!

RomaniaTV.net
27 ian. 2013, 09:16
De ce copilul tău trebuie să mănânce avocado

Deşi este tratat ca o legumă de mulţi oameni, avocado este un fruct şi în multe ţări este consumat cu lapte şi cu miere. Cu siguranţă, avocado este un aliment extrem de versatil.

Avocado este originar din zonele tropicale şi subtropicale ale Americii centrale şi de sud, dar el este crescut şi în regiuni mai călduroase din America, cum ar fi Hawaii, Florida şi California. Majoritatea fructelor de avocado pe care le găsim în magazine sunt crescute în Mexic.  

Beneficiile sale nutritive

Conţine grăsimi mono-nesaturate

Dieteticienii de regulă evită avocado, considerându-l plin de grăsime. Deşi avocado are o cantitate mai mare de grăsime decât alte fructe (de 20 de ori mai mult, în medie) de fapt conţine grăsimi mono-nesaturate foarte sănătoase. Aceste grăsimi sunt necesare pentru corpul copilului mic, pentru dezvoltarea sănătoasă a creierului şi sistemului său nervos central.

Acidul oleic din avocado se ştie că diminuează colesterolul.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro