De ce ai nevoie de vitamina D din soare

Expunerea la soare este unul dintre cele mai simple modalitati de a creste nivelul de vitamina D din organism. Desigur, nu este nevoie sa exagerezi. Excesul de ultraviolete poate duce la aparitia cancerului de piele. Vezi mai jos cateva sfaturi pentru a sta la soare si a te feri de razele lui periculoase.

30 apr. 2013, 20:19
De ce ai nevoie de vitamina D din soare

Atentie la tipul de ten. Daca ai pielea alba nu trebuie sa depasesti 15-20 de minute zilnic, daca ai pielea usor maslinie, 25-30 de minute, iar daca ai tenul inchis la culoare, 40-45 de minute.

Aplica creme de protectie. Inainte si dupa expunerea la soare aplica creme speciale cu factor de protectie UV, precum si creme cu extracte de ulei de cocos, aloe vera sau ceai verde pentru a hidrata pielea si pentru a adauga un plus de protectie antioxidanta.

Suplimentele vitaminice. In anotimpul rece, cand soarele nu-si prea face simtita prezenta, poti apela la suplimentele vitaminice. Atentie, insa, nu lua niciun medicament sau supliment fara sa te consulti cu medicul. El stie cel mai bine, in functie de istoricul tau, ce doze sa-ti recomande.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro