DD susţine că are BANII pentru Oltchim. „Acţiunile le voi da într-o formă sau alta către angajaţi”

Dan Diaconescu a declarat vineri seara, la România TV, că are banii necesari pentru a achita contravaloarea Oltchim, însă a evitat să spună care este numele firmei care îi este parteneră în achiziţionarea combinatului din Râmnicu-Vâlcea. Diaconescu a spus că nu va vinde combinatul, dar angajaţii acestuia vor deveni acţionari.

RomaniaTV.net
21 sept. 2012, 19:40
DD susţine că are BANII pentru Oltchim. „Acţiunile le voi da într-o formă sau alta către angajaţi”

Dan Diaconescu s-a arătat mirat de reacţia premierului Victor Ponta faţă de privatizarea Oltchim. „El spune ‘Diaconescule, infractorule, adu banii’. Să vedeţi cum o să alerg eu după Victor Ponta strigând după el ‘Ponta, infractorule, dă-mi acţiunile’ „, a spus Diaconescu, adăugând că nu are nicio garanţie că va deveni rapid proprietarul efectiv al combinatului.

Potrivit acestuia, acţiunile ar putea să-i intre în proprietate abia în intervalul martie-septembrie 2013, dacă guvernul îi va pune beţe în roate. De altfel, Diaconescu l-a acuzat pe Ponta că ar fi dorit ca licitaţia pentru Oltchim să fie câştigată de firma poloneză PCC. „Cum ar fi vorbit domnul Ponta dacă ar fi câştigat PCC-ul? Probabil i-ar fi felicitat, le-ar fi cerut banii 4-6 luni, când or avea şi ei, eventual în două tranşe…” a comentat Diaconescu.

În schimb, Diaconescu a dat asigurări că are şi banii necesari pentru a finanţa activitatea combinatului, fiind vorba de o linie de credit bancar de 250 de milioane de euro. Diaconescu a afirmat că, după ce va face plata sumei pe care a licitat-o, speră ca guvernul să dea banii pentru plata salariilor restante şi pentru achiziţia capitalului de marfă.

Întrebat dacă există posibilitatea să se retragă din privatizarea Oltchim, el a spus: „Nu există această posibilitate”.

În ceea ce priveşte misteriosul investitor strategic interesat de Oltchim, Diaconescu a evitat în mai multe rânduri să dea vreun nume. El a spus că este interesat doar de un joint-venture cu partenerul strategic, nu să-l vândă.

Acţiunile le voi da într-o formă sau alta către angajaţii Oltchim. Când firma care va deţine efectiv acţiunile, procedurile de înfiinţare a ei durează cam 90 de zile, vreau să dau la propriu Oltchimul înapoi„, a mai spus Diaconescu. El a vorbit despre posibilitatea unei subscripţii publice sau despre listarea la bursă a acţiunilor.

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8062% din acţiunile combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, a anunţat preşedintele OPSPI, Remus Vulpescu. Diaconescu a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat. Luni Dan Diaconescu va semna actele de preluare a acţiunilor combinatului Oltchim.  Câştigătorul licitaţiei pentru Oltchim să vină în maxim 10 zile cu banii, altfel e infracţiune, a avertizat premierul Victor Ponta.