DD s-a întors în ţară: Am fost în Germania, Franţa, Spania, Austria şi Monaco. O să plec din nou

Dan Diaconescu a aterizat miercuri, în jurul orei 13.00, pe Aeroportul Henri Coandă, el întorcându-se în ţară cu o cursă de la Viena. La sosirea în Capitală, Diaconescu a declarat că a fost plecat în Germania, Spania, Franţa, Monaco şi Austria şi a adăugat că e posibil să părăsească din nou România, în cursul serii de miercuri.

RomaniaTV.net
26 sept. 2012, 09:59
DD s-a întors în ţară: Am fost în Germania, Franţa, Spania, Austria şi Monaco. O să plec din nou

Dan Diaconescu s-a întors miercuri la prânz în România. „Am fost în Germania, în Franţa, apoi în Spania, Monaco, iar astăzi în Austria. În această seară, voi pleca din nou din România, spre o altă zonă. Este nevoie de contacte” a declarat DD, la sosirea pe Otopeni.

Noua vizită în străinătate a lui Dan Diaconescu ar urma să dureze până vineri, 28 septembrie. 

În acelaşi timp, Dan Diaconescu a continuat să atace guvernul Ponta în problema Oltchim: „Dacă guvernanţii vor să închidă combinatul sau să-l falimenteze, eu, împreună cu prietenii mei, vreau să-l redeschidem. Căutăm pieţe noi de desfacere, căutăm să achiziţionăm materii prime la preţuri cât mai mici şi să vindem la preţuri cât mai mari, pentru a reporni activitatea, poate de luni, dacă guvernul o să accepte condiţiile noastre. Nu pot ei închide atâtea combinate, câte putem noi redeschide. Foarte mulţi oameni, foarte multe grupuri economice au încredere în noi„.

„Vrem ca Oltchim să pornească, să intre pe profit, vrem ca muncitorii să fie plătiţi (…) Voi merge să semnez contractul când Guvernul va accepta condiţiile noastre”, a adăugat patronul OTV.

DD a refuzat din nou să spună de unde are banii pentru Oltchim. „Co-investitorul meu este poporul român”, a spus Diaconescu.

„Victor Ponta a spus ‘banii sau viaţa, domnule Diaconescu’. Eu prefer să-mi dau viaţa, prefer să dau şi viaţa pentru salvarea Oltchimului. Vom face tot ce e posibil, dacă e nevoie vom face şi 15 ani de închisoare , după cum ne-a condamnat deja domnul procuror Ponta”, a spus Diaconescu.

Întrebat cum comentează speculaţiile din presă legate de faptul că ar fi „omul lui Băsescu”, Diaconescu a răspuns: „Nu sunt omul nimănui. Sunt cel care mă ştiţi, sunt omul din popor, Dan Diaconescu, plecat de jos de tot şi ajuns acum să se lupte cu ciocoii pentru poporul român”.

El a adăugat că în timpul deplasării în străinătate a fost „urmat” de reprezentanţi SIE, care i-au „asigurat protecţia”.

Dan Diaconescu a mai spus că la ora 14.00 are o întâlnire foarte importantă, în Bucureşti, refuzând să confirme sau să infirme dacă întrevederea este cu ambasadorul SUA, aşa cum a declarat avocatul său.

Daniel Fenechiu, unul dintre avocaţii care îl reprezintă pe patronul OTV, a declarat că Dan Diaconescu are miercuri, în jurul orei 14.00, o întâlnire la Ambasada SUA la Bucureşti. 

Potrivit România TV, Dan Diaconescu a declarat ca este speriat de AVAS şi a spus că vrea să plătească 2 milioane de euro, creanţe către Electrica.

Luni, la trei zile după câştigarea licitaţiei pentru preluarea Oltchim, Dan Diaconescu a refuzat să semneze contractul de preluare a 54,8% din acţiunile Oltchim, invocând faptul că documentul are lipsuri şi nu cuprinde anexe şi avize din partea unor instituţii.

Dan Diaconescu mai are la dispoziţie cinci zile pentru a plăti banii promişi pentru cumpărarea combinatului Oltchim, de la Râmnicu Vâlcea.

Avocaţii lui Dan Diaconescu au sosit, miercuri, la Ministerul Economiei pentru o nouă rundă de negocieri pe marginea contractului de privatizare a combinatului Oltchim, în lipsa patronului OTV care este aşteptat să sosească în jurul orelor 13.00 în ţară. Înainte de a intra la discuţii, avocaţii au spus că „nu este nicio grabă” pentru semnarea contractului de privatizare şi nu au exclus să ceară o „negociere televizată”.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că şeful OSPI, Remus Vulpescu, ar trebui să vorbească mai puţin şi să explice mai mult, altfel va trebui găsit altcineva care să conducă Oficiul.