DATORNICII la bănci şi la utilităţi ar putea fi SCUTIŢI DE DATORII pentru doi ani

Deputatul PSD Bogdan Diaconu este iniţiator al unui proiect de lege, a cărui eventuală adoptare va da fiori bancherilor. Este vorba despre un proiect de lege privind moratoriul executării silite a datornicilor la creditele ipotecare pe o perioadă de doi ani. De aceeaşi facilitate ar putea beneficia şi cei cu datorii mari la utilităţi.

29 mart. 2013, 14:47
DATORNICII la bănci şi la utilităţi ar putea fi SCUTIŢI DE DATORII pentru doi ani

„În condiţiile scăderii nivelului de trai al populaţiei, imposibilitatea achitării creditelor restante, în special a celor ipotecare sau a facturilor la utilităţi va duce la evacuarea silită din locuinţe a zeci de mii de cetăţeni români care se vor trezi aruncaţi în stradă cu familiile lor”, argumentează Diaconu în expunerea de motive.

Pentru a beneficia de perioada de graţie de 2 ani, trebuie îndeplinite totuşi o serie de condiţii: veniturile familiei care urmează să fie evacuate să nu depăşească cuantumul salariului mediu pe economie pe membru de familie, debitorul să fie singurul întreţinător al familiei, cel puţin un membru al familiei să sufere de un handicap, familia să nu aibă în posesie bunuri sau conturi bancare care să poată acoperi cuantumul datoriei.

După scurgerea celor doi ani, achitarea datoriilor se reia din situaţia în care era la momentul aplicării moratoriului.