Dat afară după ce a obţinut calificarea în Liga Europa. Mircea Rednic, pus pe liber de Standard

Antrenorul român Mircea Rednic s-a despărţit luni de echipa belgiană Standard Liege, la o zi după ce a reuşit s-o califice în viitoare ediţie a Europa League la fotbal, anunţă presa din Belgia, citată de Agerpres.

27 mai 2013, 14:05
Dat afară după ce a obţinut calificarea în Liga Europa. Mircea Rednic, pus pe liber de Standard

Mircea Rednic, care avea contract până la finalul sezonului, voia să continue la Standard Liege, dar nu a mai fost dorit de preşedintele clubului, Roland Duchatelet, în ciuda calificării în Europa League, venită după un spectaculos 7-0 în returul cu Gent.

Rednic a reuşit s-o redreseze pe Standard, care era doar pe locul 7, cu 16 puncte din 12 meciuri, la sfârşitul lui octombrie, când a fost preluată de român.

La Standard au fost legitimaţi, în mercato-ul din luna ianuarie, jucătorii români Adrian Cristea şi George Ţucudean, care nu au confirmat însă la echipa belgiană.

Rednic s-a întâlnit luni cu Duchatelet, dar a întrerupt repede discuţia. „M-am ridicat după cinci minute, fiindcă am înţeles că Roland Duchatelet nu vrea să-mi prelungesc contractul şi că nu are argumente valabile. O problemă financiară? N-am avut timp să abordăm subiectul. Sunt foarte dezamăgit, fiindcă voiam să rămân. E decizia lui, pe care o consider ca o lipsă de respect după munca pe care am depus-o. Marţi voi susţine o conferinţă de presă„, a declarat Rednic pentru ziarul La Derniere Heure, preluat de Agerpres.

Luni, într-o conferinţă de presă, Duchatelet i-a reproşat lui Rednic mai ales introducerea mijlocaşului Adrian Cristea în meciul pierdut cu Anderlecht (0-2) în deplasare, la începutul lui mai. „Ceva s-a rupt când Rednic l-a introdus pe Cristea în meciul cu Andelecht„, a comentat şeful lui Standard.

Rednic a fost înlocuit de israelianul Guy Luzon, 37 de ani, în prezent selecţioner al naţionalei U21 a ţării sale, după ce a antrenat echipele Hapoel Tel Aviv şi Bnei Yehuda.

Rednic, născut pe 9 aprilie 1962 la Hunedoara, a jucat la Corvinul Hunedoara (1979-1983), Dinamo Bucureşti (1983-1990), Bursaspor (1990-1991), Standard Liege (1991-1996), Saint-Trond (1996-1997) şi Rapid Bucureşti (1997-2000).

A adunat 83 de selecţii la naţionala României, cu care a participat la EURO 1984 şi CM 1990.

A antrenat pe Rapid şi Dinamo, în mai multe rânduri, pe FCM Bacău, Universitatea Craiova, Al Nassr, FC Vaslui, Alania Vladikavkaz, Hazar Lankaran, Astra Ploieşti şi Petrolul Ploieşti.