Dascălii, nemulţumiţi de Legea Educaţiei. 81% dintre ei vor introducerea admiterii la liceu

Cei mai mulţi profesori sunt nemulţumiţi de Legea Educaţiei, arată un studiu publicat recent. De aceea, dascălii susţin revenirea la sistemul după care învăţământul a funcţionat anii trecuţi.

04 feb. 2013, 08:09
Dascălii, nemulţumiţi de Legea Educaţiei. 81% dintre ei vor introducerea admiterii la liceu

După rezultatele dezastruoase înregistrate de elevii din clasa a opta, peste 80% dintre profesori susţin introducerea examenului de admitere la liceu. Peste 60% dintre aceştia vor şi întoarcerea clasei a IX la liceu, iar cei mai mulţi nu sunt de acord cu organizarea clasei pregătitoare în şcoli.

85% dintre profesori consideră că elevii au rezultate slabe la Bacalaureat din cauza nivelului scăzut de pregătire, iar aproape 30% dau vina şi pe introducerea camerelor de supraveghere.

Profesorii mai vor ca şcolile să primească note şi să fie ierarhizate în funcţie de performanţe. Nu în ultimul rând, cadrele didactice se plâng că materia pe care trebuie să o predea este prea stufoasă, mulţi elevi nu o înţeleg, este prost structurată, de multe ori nefolositoare sau dificil de predat.

Studiul a fost realizat la sfârşitul lunii ianuarie pe un eşantion de 820 de profesori în cadrul unui program pe fonduri europene al SNSPA.