Dansează ULUITOR, deşi este supraponderală. „Dansez în numele tuturor grăsuţilor” VIDEO

Cele mai multe femei supraponderale încearcă să treacă prin lume cât mai puţin observate, pentru că se tem să nu fie batjocorite sau jignite din cauza condiţiei lor. Lisa Riley, o actriţă de 36 de ani, supraponderală, din Marea Britanie, vrea însă să le arate femeilor din categoria XXXL că şi ele pot purta o rochie sexy, pot dansa sau se pot simţi bine în pielea lor. Şi o face la concursul Strictly Come Dancing, de la BBC, unde a şocat literalmente pe toată lumea cu graţia ei.

RomaniaTV.net
06 nov. 2012, 19:33

Lisa Riley este cunoscută pentru rolul ei din seria „Emmerdale”, care i-a adus, de altfel, şi porecla „Emmerwhale” (Balena Emmer, n.r.), din cauza greutăţii sale. Actriţa în vârstă de 36 de ani admite că a vărsat multe lacrimi din cauza remarcilor răutăcioase făcute la adresa ei, dar la final rămâne doar faptul că este o femeie foarte volubilă şi care se simte cu adevărat bine în pielea ei. Iar acum uimeşte săptămânal juriul de la Strictly Come Dancing, unde, împreună cu Robin Windsor, a avut evoluţii de-a dreptul remarcabile.

Şi, pe lângă faptul că a atras ropote de aplauze prin dansurile sale, Lisa a reuşit să scadă şi patru măsuri la îmbrăcăminte de când a început antrenamentele. Fapt pe care l-a remarcat abia după un incident amuzant de la repetiţii. „Repetam valsul vienez şi mi-au căzut pantalonii de pe mine„, a povestit, amuzată, Lisa, care a realizat atunci că trebuie să îşi cumpere un echipament ceva mai mic.

Lisa Riley spune că a intrat în concurs „pentru toţi grăsuţii de pretutindeni şi a făcut-o hotărâtă să nu se facă de râs. Şi nici nu a făcut-o, primul său dans din concurs, Cha Cha Cha, lăsându-i pe membrii juriului cu gura căscată de uimire şi aproape fără cuvinte.

Probabil toată lumea a crezut că voi fi de râs, dar nu sunt. Nu voi fi niciodată Kate Moss, dar sunt sănătoasă şi în formă şi pot să mă mişc pe ring„, spune, hotărâtă, actriţa.

Este obişnuită cu remarci ca „vacă grasă” sau „vacă urâtă” şi ştie că mulţi au luat în derâdere participarea ei la un concurs de dans. Dar prin muncă şi multă voie bună le-a arătat că s-au înşelat. „La viaţa mea am auzit multe, am fost agăţată într-un bar iar pe urmă am aflat că tipul făcuse un pariu. În vacanţă, am auzit comentarii legate de faptul că am îndrăznit să port costum de baie. Când am ieşit pe scenă, probabil mulţi au gândit «uite şi jockerul». Dar eu nu am vrut să fiu acea persoană. Am vrut să arăt că este în regulă ca cineva ca mine să participe la un astfel de concurs, să se îmbrace în ţinute sexy şi să se distreze. Suntem multe femei supraponderale şi dacă eu pot să le dau puţin curaj ieşind pe scenă în fiecare sâmbătă seară şi dând din fund, atunci sunt mulţumită„, este discursul energic al Lisei, care pare că nu ştie să fie altfel decât extrem de volubilă şi de pozitivă.


Am arătat că nu contează dacă eşti măsura 8 sau măsura 88, dacă eşti o tipă funky„, mai arată Lisa, care are un mesaj şi pentru toţi cei care au prejudecăţi în legătură cu femeile grase: „Oamenii cred că suntem leneşe, că stăm şi mâncăm toată ziua, dar este o gândire atât de simplistă şi plină de prejudecăţi! De ce este OK să fii roşcată şi falsă, dar nu este OK să fii gras? Cine a decis asta?„.

Lisa spune că, deşi mulţi nu o cred, ea este un „munte” de încredere în sine: „Sunt o fată grasă şi foarte fericită care are marele noroc să se simtă încrezătoare în propria piele. Ador faptul că sunt diferită şi mă înnebuneşte faptul că unii nu cred că sunt fericită aşa cum sunt şi consideră că în interior sunt foarte tristă. Ştiu că sunt oameni care sunt trişti, că unele femei are renunţa la o mână pentru a fi mai slabe, dar nu este cazul meu„.

Actriţa care face furori la Strictly Come Dancing spune că a moştenit încrederea de sine de la mama ei. „Nu am fost niciodată drăguţă, sau slabă, tot ce am avut a fost încrederea. Am moştenit-o de la mama. Ea era sufletul oricărei adunări şi ea mi-a dat acest cadou minunat. Încă sufăr după moartea ei (în urmă cu două luni, n.r.), dar mama era o persoană foarte optimistă şi o simt lângăp mine, iar când am o zi mai proastă mă gândesc mereu la ea„.

Ultimul dans cu care Lisa Riley a făcut furori la Strictly Come Dancing a fost un tango exploziv, pentru care a purtat o rochie violet şi care a ridicat-o şi mai mult, dacă era posibil, în ochii juraţilor şi ai publicului, datorită senzualităţii şi graţiei pe care le-a arătat pe ringul de dans.