Danemarca a câştigat FINALA Eurovision 2013. România, pe locul 13

Emmelie de Forest, din Danemarca, a câştigat concursul Eurovision cu piesa Only Teardrops. Tânăra cântăreaţă era, de altfel, favorita concursului, potrivit caselor de pariuri. Danemarca a primit 281 de puncte şi a fost urmată de Azerbaidjan, cu 234 de puncte, şi Ucraina, 214 puncte.

18 mai 2013, 22:32

Favorita caselor de pariuri, Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, a câştigat sâmbătă seara finala concursului Eurovision, care s-a desfăşurat la Malmo, în Suedia.

Pe locul doi s-a clasat Farid Mammadov, din Azerbaidjan, cu piesa Hold Me, iar pe locul trei a fost Ucraina, cu Zlata Ognevich, care a cântat piesa Gravity.

Cezar Ouatu, reprezentantul României, a ocupat locul 13, cu 65 de puncte. România nu a primit de la nici o ţară punctajul maxim. Cel mai mare punctaj, 10 puncte, l-a primit de la Moldova şi Grecia. Cezar a mai primit puncte de la Islanda, Malta şi Norvegia.

România a oferit 12 puncte Moldovei, care a avut, de altfel, singura melodie în limba română.

26 de ţări au participat sâmbătă seara în marea finala a concursului Eurovision. Reprezentantul României a intrat al 14-lea în concurs. Artistul a continuat să fie criticat şi lăudat în egală măsură pe internet, fiind unul dintre cei mai controversaţi din finală.

Eurovision: Danemarca este favorită, însă România este cea mai spectaculoasă

CITEŞTE ŞI: ROMÂNIA, ÎN FINALA EUROVISION 2013. Cezar Ouatu, asemănat cu DRACULA. Vezi VIDEO

Cele mai bune performanţe ale României în competiţia Eurovision au fost de două ori locul al treilea, obţinut în 2010 de Paula Seling şi Ovi cu piesa „Playing with fire” şi în 2005 de Luminiţa Anghel şi Sistem cu „Let Me Try”, şi o dată locul al patrulea, în 2006, prin Mihai Trăistariu cu „Tornero”.

Trupa Mandinga a reprezentat România anul trecut în finala competiţiei şi s-a clasat pe locul al 12-lea, cu melodia „Zaleilah”.

Anul viitor cea de a 59-a ediţie a concursului Eurovision se va desfăşura în Danemarca.