Dâncu: „Băsescu a promovat VIOLENT legea sănătăţii”. De ce a lovit în Arafat

Sociologul Vasile Dâncu crede că Traian Băsescu a pornit intenţionat războiul cu Raed Arafat. Motivele: ca să dea vizibilitate proiectului noii legi a sănătăţii şi ca să scape de singura opoziţie reală făcută în acest moment acestei legi. Dâncu afirmă că în urma conflictului dintre Băsescu şi Arafat, singurul care va avea de câştigat va fi medicul urgentist.

10 ian. 2012, 10:43
Dâncu: „Băsescu a promovat VIOLENT legea sănătăţii”. De ce a lovit în Arafat

„Raed Arafat are evident de câştigat din acest război, întrucât este o personalitate cu o imagine publică foarte bună, dacă nu cumva chiar cu cea mai bună. Traian Băsescu are puţin de pierdut, dacă ne referim la procente. Preşedintele Băsescu şi-a ales, cred eu, în mod conştient bătălia cu un om cu o mare vizibilitate, pentru a populariza proiectul său de lege a sănătăţii. Şi pentru a înlătura singura opoziţie reală a ei, pentru că Arafat era singurul care reprezenta o opoziţie care conta, partidele parlamentare nu au venit cu ceva concret”, a declarat Vasile Dâncu pentru RTV.NET.

Sociologul afirmă, însă, că strategia şefului statului nu este tocmai cea mai inspirată, întrucât, din cauza simpatiei de care se bucură Arafat, populaţia s-ar putea împotrivi şi mai mult noii legi a sănătăţii.

„Cred eu, totuşi că alegerea preşedintelui de a promova în acest mod violent, activ, legea s-ar putea să nu fie cea mai bună. S-ar putea ca populaţia, acum prin demisia lui Arafat, să i se împotrivească şi mai mult”, mai susţine Dâncu.