Dana Năstase: După ce s-a împuşcat, poliţiştii i-au pus cătuşe la mâini lui Adrian Năstase

"Să-ţi fie ruşine!". Acestea sunt cuvintele pe care Andrei Năstase susţine că i le-a adresat poliţistul Nicolae Costea tatălui său, după ce l-a imobilizat. În plus, site-ul ziuanews.ro a făcut publice declaraţiile pe care familia Năstase le-a dat unui avocat, imediat după incident. Potrivit familiei, poliţistul i-ar fi pus cătuşele fostului premier după ce s-a împuşcat, iar avocaţii îl acuză că a procedat abuziv. Ei vor să îl dea în judecată pe poliţist, relatează România TV.

RomaniaTV.net
25 iun. 2012, 20:46
Dana Năstase: După ce s-a împuşcat, poliţiştii i-au pus cătuşe la mâini lui Adrian Năstase

Imaginea descrisă de Dana şi Andrei Năstase este copleşitoare. Cei doi susţin că Adrian Năstase, deşi era împuşcat şi plin de sânge, a fost încătuşat de poliţişti şi nu i s-a acordat primul ajutor.

„În dimineaţa zilei de 21.06.2012, înainte de a intra în operaţie, soţul meu mi-a comunicat că, după ce s-a împuşcat, poliţiştii prezenţi în cameră i-au pus cătuşe la mâini, l-au lăsat întins pe jos fără nicio manevră de prim ajutor, situaţie care a durat până la sosirea echipajului medical, când i s-au scos cătuşele”, a scris în declaraţie Dana Năstase.

Declaraţia Danei Năstase este susţinută de cea a fiului cel mare al cuplului. Andrei Năstase întăreşte spusele mamei şi susţine că poliţistul Nicolae Costea îi apostrofa tatăl.

„L-am văzut pe tatăl meu întins pe spate pe covor, cu o rană sângerândă în zona gâtului şi având fixate cătuşe la mâini. Poliţistul care se afla cu el în cameră striga la tatăl meu: să-ţi fie ruşine! să-ţi fie ruşine!”, a declarat Andrei Năstase.

Declaraţiile publicate sunt certificate şi susţinute şi de avocatul lui Adrian Năstase. Există aceste declaraţii, nu la Parchet, pentru că aceste declaraţii nu s-au dat Parchetului. Au fost date imediat după eveniment nefericit şi au fost consemnate de avocat cu un singur scop de a le conserva, a declarat Ioan Cazacu, avocatul lui Adrian Năstase.

Pe de altă parte, avocatul fostului premier susţine că mutarea termenului de judecată în dosarul Zambaccian ar fi fost o nouă variantă în războiul umilirii lui Adrian Năstase.

„Astăzi am avut un termen în al doilea dosar în recurs şi ar fi trebuit să se prezinte la instanţă. S-a acordat termen 3 septembrie. Dar, atenţie! Instanţa l-a considerat pe domnul Năstase un om liber, neavând alte informaţii…pentru că a dispus citarea lui la domiciliul din Zambaccian. Dacă era în regim de detenţie transportul pe timpul detenţiei, de la penitenciar la instanţă, se face în acest regim cu cătuşe la mâini”, a mai spus avocatul Ioan Cazacu.