Dan Voiculescu, despre o coabitare cu UDMR: Greu de conceput

Preşedintele fondator al Partidului Conservator Dan Voiculescu consideră că o coabitare a PC cu UDMR la guvernare este greu de conceput. O colaborare cu UDMR în noul Guvern este "inacceptabilă" şi pentru europarlamentarul PNL Norica Nicolai. În schimb, Dan Şova este de părere că intrarea UDMR la guvernare alături de USL ar fi oportună numai dacă reprezentanţii maghiarilor ar obţine funcţii sub nivelul de ministru şi doar dacă li s-ar acorda domenii specifice minorităţilor.

13 dec. 2012, 13:44
Dan Voiculescu, despre o coabitare cu UDMR: Greu de conceput

Întrebat de jurnalişti la finalul reuniunii Biroului Politic al PC ce părere are despre o coabitare a PC cu UDMR la guvernare, Dan Voiculescu a răspuns că aceasta este greu de conceput.

„Tocmai le spuneam colegilor mei că din punctul nostru de vedere e greu de conceput. Dar o hotărâre se va lua luni. Până luni nu putem spune nimic, pentru că nu ştim. Luni veţi afla rezultatul”, a precizat Voiculescu, potrivit agerpres.ro.

El a menţionat că o hotărâre se va lua în cadrul USL. „USL-ul trebuie să ia o hotărâre”, a subliniat liderul conservator.

Norica Nicolai a catalogat drept „inacceptabilă” prezenţa UDMR în noul Guvern, respingând şi ideea conform căreia la baza posibilului acord între USL şi UDMR ar sta influenţarea deciziilor în CCR.

„O colaborare cu UDMR la guvernare e inacceptabilă. Putem accepta o colaborare parlamentară, dar şi aici în nişte limite. Această colaborare e exclusă din punct de vedere guvernamental. Din punctul meu de vedere, prezenţa lor în Guvern nu e justificată. Nu cred că aş putea face altceva decât să iau o astfel de poziţie. Exprim o atitudine care nu e comună numai mie, ci şi altor colegi”, a precizat, la România TV, Norica Nicolai.

În schimb, Dan Şova este de părere că intrarea UDMR la guvernare alături de USL ar fi oportună numai dacă reprezentanţii maghiarilor ar obţine funcţii sub nivelul de ministru şi doar dacă li s-ar acorda domenii specifice minorităţilor.

„E posibil să fie o colaborare cu UDMR. Probabil se va reduce în final la colaborare parlamentară, nu la nivel de miniştri”, a declarat Dan Şova, adăugând că din punctul său de vedere cooptarea reprezentanţilor maghiarilor ar trebui să aibă loc în cazul în care aceştia acceptă doar funcţii din al doilea eşalon guvernamental.