Dan Voiculescu se războieşte cu presa. A dat-o în judecată pe jurnalista Sorina Matei

Jurnalista Sorina Matei, realizator al emisiunii "România în 60 de minute" la România TV, a fost dată în judecată de Dan Voiculescu şi de Fundaţia Dan Voiculescu.

RomaniaTV.net
27 iul. 2013, 12:07
Dan Voiculescu se războieşte cu presa. A dat-o în judecată pe jurnalista Sorina Matei

„N-am primit nicio citație, nu știu despre ce este vorba mai exact, însă am descoperit, pe portalul instanțelor, că pe 11 Iulie 2013, Dan Voiculescu, în nume personal, printr-o casă de avocatură, m-a dat în judecată și pe mine și pe postul la care lucrez. Scrie atât: acțiune în răspundere delictuală iar acțiunea este depusă la Secția a IV-a Civilă, la Tribunalul București. O a doua actiune este depusa pe 18 iulie, tot la Tribunalul Bucuresti, la Sectia a V-a civila, din partea fundatiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei – actiune in raspundere delictuala. Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei este actionar al Antenei 3”, a anunţat Sorina Matei pe blog.

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a depus pe 18 iulie la Tribunalul București o cerere de chemare în judecată a postului de televiziune România TV și a moderatoarei emisiunii „România în 60 de minute”, Sorina Matei. Potrivit evz.ro, Fundaţia acuză că imaginea şi reputaţia sa au fost „grav prejudiciate”, prin acuzații „false și tendențioase” aduse în cadrul emisiunii în ceea ce privește derularea proiectului cu finanțare europeană initulat „Promovarea meștesugurilor tradiționale pentru a facilita trecerea de la agricultura de subzistență la ocuparea în activități non-agricole în mediul rural”.