Dan Şova, iertat de evrei

Noul mininistru în cabinetul Ponta, Dan Şova, a fost iertat pentru declaraţiile care au jignit comunitatea evreiască. Directorul institutului "Elie Wiesel" a spus că Şova este printre puţinii politicieni care şi-a cerut scuze şi şi-a recunoscut greşeala.

RomaniaTV.net
07 aug. 2012, 13:17
Dan Şova, iertat de evrei

Presa internaţională, în special cea din Israel, a criticat intrarea lui Dan Şova în guvern. La o zi de la numirea în Guvernul Ponta, directorul Institutului „Elie Wiesel”, Alexandru Florian, îl apără pe Dan Şova, spunând că acesta şi-a cerut scuze.

„Domnul Dan Şova a avut o afirmaţie foarte riscantă. După care în urma unei documentări şi informării asupra istoriei recente a României a avut flexibilitatea, capabilitatea şi spiritul critic de a-şi schimba opinia. (…) E unul dintre puţinii oameni poliţici sau persoane publice din România care au avut aceasta capacitate intelectuală de a-şi asuma o greşeală şi chiar de a-şi cere scuze. (…) Cred că faptul că şi-a cerut scuze spune destul de mult”, a declarat directorul Institutului „Elie Wiesel”, Alexandru Florian.