Dan Radu Ruşanu s-a suspendat din PNL şi a demisionat din Parlament, urmare a numirii la ASF

Dan Radu Ruşanu, învestit miercuri de Parlament în funcţia preşedinte al ASF, a declarat pentru MEDIAFAX că şi-a depus cererea de suspendare din PNL şi demisia din funcţia de deputat.

RomaniaTV.net
24 apr. 2013, 12:26
Dan Radu Ruşanu s-a suspendat din PNL şi a demisionat din Parlament, urmare a numirii la ASF

Ruşanu a precizat că a depus cererea de suspendare din calitatea de membru PNL la ora 14.00, la sediul partidului.

De asemenea, Ruşanu a menţionat că a renunţat şi la calitatea de deputat. El a fost ales deputat în colegiul 3 din circumscripţia electorală 22 Hunedoara.

Potrivit legii de funcţionare a ASF, calitatea de membru al Consiliului de conducere este incompatibilă cu cea de parlamentar sau membru al unui partid politic.

Parlamentul i-a validat, miercuri, cu 323 voturi „pentru” şi unul „împotrivă”, pe membrii Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară, la care Dan Radu Ruşanu va fi preşedinte şi Daniel Dăianu va fi prim-vicepreşedinte.

Daniel Tudor, Mircea Ursache şi Ion Giurescu vor ocupa funcţiile de vicepreşedinţi ai ASF, iar Dorina Mihăilescu, Gheorghe Marcu, Gavrilă Alexe, Gheorghe Albu, Lorand-Istvan Kralik, Marian Mîrzac, Marian Sârbu, Cornel Moldoveanu, Tudor Baltă, Doru Frunzulică, Nina Puiu şi Gheorghe Cornel Coca Constantinescu vor fi membri ai acestui Consiliu.

Membrii Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară vor avea un mandat de 5 ani.