DD jubilează după plecarea a doi deputaţi din PPDD: „Patru milioane de euro dintr-un foc!”

Preşedintele de onoare al PPDD, Dan Diaconescu, a spus, la România TV, că partidul pe care l-a fondat va intra marţi în posesia averii lui Cezar Cioată, deputat care a părăsit partidul pentru PC. Diaconescu intenţionează să aplice aceeaşi procedură şi în cazul lui Ioan Moldovan care şi-a anunţat plecarea din partid la mijlocul lunii trecute. "Patru milioane de euro dintr-un foc!", a comentat Diaconescu.

05 feb. 2013, 07:49
DD jubilează după plecarea a doi deputaţi din PPDD: „Patru milioane de euro dintr-un foc!”

Dan Diaconescu spune că acţiunea PPDD se bazează pe actul semnat de candidaţii partidului la alegerile parlamentare prin care se obligau fie să plătească 2 milioane de euro despăgubiri în cazul în care părăsesc partidul şi nu demisionează din Parlament, fie să renunţe la calitatea de deputat dacă părăsesc PPDD.

După atâtea veşti rele, primim azi şi o veste bună: vom primi 2.000.000 € ca urmare a acestei plecări. Am vorbit deja cu avocatul Daniel Fenechiu şi a spus că mâine dimineaţă va începe procedura de executare. În act se spune ‘Eu, Cezar Cioată, datorez automat 2 milioane de euro în momentul demisiei mele din PPDD’. Vă rog să urmăriţi evenimentele de în desfăşurare de mâine când vom începe să punem sechestru pe bunurile mobile şi imobile ale domnului deputat. Are două case, nişte terenuri, nişte conturi bancare. Până mâine seară vor fi intrate în posesia PPDD„, susţine Diaconescu.

Acesta susţine că nu este nevoie de vreo hotărâre judecătorească pentru ca traseistul să rămână sărac lipit pământului. „Această datorie nu trebuie să facă parte dintr-un proces, vreo executare silită… Îi datorează automat. De aceea, vom merge mâine să luăm aceşti bani, va fi o premieră totală (…) Fiind un element valoros cred că PC îl va ajuta financiar şi va plăti această pagubă„, a spus Diaconescu precizând că este o situaţia similară plecării unui fotbalist de la un club la altul, când echipa care ia un jucător trebuie să achite clauza de reziliere a contractului.

PPDD râvneşte şi la avutul lui Ioan Moldovan, care şi-a anunţat mai demult plecarea din partid, dar oficializarea demisiei a survenit abia luni, când şi-a anunţat demisia în plenul Camerei Deputaţilor. „Patru milioane dintr-un foc!„, a jubilat DD.

Candidaţii PPDD la alegerile parlamentare au fost obligaţi să semneze un „contract”, înainte de a intra în cursa electorală, prin care se angajează să plătească partidului 2 milioane de euro în cazul în care vor migra la un alt partid, scrie gandul.info.

Secretarul general al PPDD, Liviu Robert Neagu a declarat pentru Gândul că toţi candidaţii PPDD sunt obligaţi să semneze „contractul”. „Suma a fost stabilită mai mult simbolic. Nu a existat o analiză pentru această sumă. Am primit această propunere din teritoriu şi cei din teritoriu ne-au spus că puteam pune orice sumă şi 20 de milioane de euro. Niciunul din cei care candidează nu iau în calcul că vor părăsi echipa după alegeri. Este un gest moral, un gest de ataşament faţă de partid”, a explicat Liviu Neagu.

Avocatul PPDD, Daniel Fenechiu, a explicat că, în momentul în care un parlamentar PPDD va migra la un alt partid, atunci clauza de sancţiune de 2 milioane de euro devine activă, iar sancţiunile pactului comisoriu intră în vigoare fără intervenţia instanţei.

Liliana Mincă, fost membru PC, UNPR şi proaspăt candidat al PPDD la parlamentare în Botoşani spune că a semnat deja acest pact. „Este o convenţie pentru toţi candidaţii PPDD care este foarte clară. Atunci când ieşi parlamentar din partea PPDD nu poţi să trădezi partidul decât dacă achiţi o sumă prevăzută de partid. Există şi o demisie în alb pentru toţi cei care vor să migreze. Nimeni însă de la PPDD nu va migra. Vă garantez eu. Mie nici prin cap nu îmi trece să plec”, a spus Liliana Mincă.

Marius Necula, senator ales pe listele PDL şi proaspăt înregimentat la PPDD, spune însă că un astfel de pact nu poate suprascrie Constituţia. „Constituţional, poţi să treci de la un partid la altul fără probleme indiferent de ce clauze semnezi”, a declarat Necula.