Dan Diaconescu s-a înţeles cu Volksbank să nu mai fie executat silit

Avocatul Daniel Fenechiu a declarat vineri, că Dan Diaconescu nu va mai fi executat silit de către Volksbank, indiferent de hotărârea pe care o va lua Judecătoria Sectorului 1 în privinţa acţiunii depuse de bancă la instanţă, după ce s-a ajuns la o înţelegere amiabilă între părţi.

15 mart. 2013, 18:18
Dan Diaconescu s-a înţeles cu Volksbank să nu mai fie executat silit

Fenechiu a afirmat că Diaconescu a avut două întâlniri cu factori importanţi de decizie din cadrul băncii şi că s-a ajuns la o înţelegere clară, care nu include şi varianta executării silite a clientului său.

Concret, a explicat avocatul, Diaconescu va continua restituirea sumelor de bani conform înţelegerii la care s-a ajuns, în vreme ce banca nu va continua procedura executării silite a clientului său nici dacă Judecătoria Sectorului 1 admite acţiunea de încuvinţarea executării silite.

A fost vorba despre o neînţelegere generată de lipsa de comunicare. S-au repus contractele pe tapet şi se va continua restituirea sumelor de bani, conform programului. Nu mai există niciun diferend între Diaconescu şi bancă„, a declarat Fenechiu, potrivit Mediafax.

Volksbank România a cerut instanţei încuviinţarea executării silite a lui Dan Diaconescu pentru un credit bancar de peste 2,3 milioane de euro, dosarul fiind înregistrat în 7 martie şi având termen vineri, la Judecătoria Sectorului 1.

Părţile din dosar sunt Volksbank România SA, în calitate de creditor, şi Dan Diaconescu, debitor, cauza fiind legată de recuperarea unui credit acordat acestuia de către bancă.

Creditul, acordat în 2008, este în valoare de 2.337.500 de euro.