Dan Diaconescu cere bani de la popor ca să-şi salveze OTV-ul

Dan Diaconescu încearcă să scoată televiziunea OTV din insolvenţă prin donaţii publice.

RomaniaTV.net
11 apr. 2012, 09:27

Marţi seara, postul OTV afişa următorul mesaj: “Dacă vreţi să ajutaţi OTV să iasă din insolvenţă puteţi face donaţii pentru FUNDAŢIA TINERILOR JURNALIŞTI în contul XXXX”.

E interesant de observat că tot aseară, Dan Diaconescu afirma că insolvenţa este un montaj al ANAF, motivat politic, şi are la bază o datorie mai veche a liderului PPDD, de cca 700 de milioane de lei vechi, care ar fi fost compensată de mult. În aceste condiţii e greu de înţeles pentru ce ar fi folosiţi banii donaţi de public.

Apelul lui Dan Diaconescu vine după ce Tribunalul Bucureşti a admis, la sfîrşitul lui martie a.c., solicitarea societăţii Mamitzu Production SRL, privind declanşarea procedurii insolvenţei pentru televiziunea lui Dan Diaconescu.

Societatea Mamitzu Production SRL a solicitat Tribunalului Bucureşti (TB), pe 30 noiembrie 2011, deschiderea procedurii insolvenţei în cazul societăţii Ocram Televiziune SRL, potrivit datelor publicate pe site-ul TB. Materia juridică în acest caz este falimentul.

Societatea Ocram Televiziune SRL deţine licenţa audiovizuală a televiziunii OTV.

Pe de altă parte, postul OTV a fost sancţionat marţi dur de CNA. Membrii Consiliului au aplicat cea mai drastică sancţiune din istorie, înjumătăţind pentru a doua oară licenţa postului pentru că difuzează continuu publicitate politică la Partidul Poporului Dan Diaconescu, în afara perioadei de campanie electorală.

Astfel, postul mai poate emite doar până la 4 iulie.

Licenţa audiovizuală a OTV ar fi expirat pe 28 septembrie 2012, după ce, pe 27 martie, CNA hotărâse deja înjumătăţirea licenţei OTV (care ar fi expirat în mod normal pe 1 aprilie 2013). Astfel, în urma noii înjumătăţiri a licenţei, televiziunea lui Dan Diaconescu mai poate emite până pe 4 iulie, după cum au spus membrii CNA.