Dan Diaconescu, RECLAMAT la Parchet pentru ÎNŞELĂCIUNE

Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) sesizează miercuri Parchetul în privinţa săvârşirii de către Dan Diaconescu a infracţiunii de înşelăciune în formă continuată prin inducerea în eroare şi pentru dobândirea fără drept a calităţii de adjudecatar al combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea.

RomaniaTV.net
03 oct. 2012, 08:17
Dan Diaconescu, RECLAMAT la Parchet pentru ÎNŞELĂCIUNE

„Şeful OPSPI, Remus Vulpescu, sesizează, astăzi, 3 octombrie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, cu privire la săvârşirea de către numitul Diaconescu Cristian Dan a infracţiunii de înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, prin inducerea în eroare a statului român şi a opiniei publice în ce priveşte existenţa la dispoziţia numitului Diaconescu Cristian Dan a sumei de circa 200 milioane de lei necesară pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni deţinut la Oltchim de statul român, prin MECMA – OPSPI”, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

Premierul Victor Ponta a declarat că îşi doreşte ca justiţia să îşi facă datoria în ceea ce priveşte plângerea penală formulată la adresa lui Dan Diaconescu în cazul Oltchim.

Patronul OTV, Dan Diaconescu, va fi audiat de Parchet în cazul privatizării Oltchim, acuzaţia adusă fiind cea de înşelăciune în formă continuată prin inducerea în eroare şi pentru dobândirea fără drept a calităţii de adjudecatar al Oltchim.

Contractul de privatizare a Oltchim nu a fost încheiat, întrucât Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului majoritar de acţiuni deţinut de stat la combinatul chimic, nu a adus dovezi că deţine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri.

Primul-ministru, Victor Ponta, a anunţat că Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) va sesiza organele penale asupra acţiunilor lui Dan Diaconescu în cazul Oltchimpentru folosirea de documente false şi încercarea de a înşela statul.

„Tot ce a făcut domnul Diaconescu va constitui obiectul sesizării pe care OPSPI o va înainta organelor abilitate de lege pentru modul în care a prezentat documente false şi a încercat să înşele instituţii publice. Am încercat să înţelegem şi să aflăm tot ce s-a întâmplat în spatele acţiunilor publice. Nu există niciun fel de cont al fimei Gliding Ltd. la HSBC pentru că Gliding Ltd. nu există”, a spus premierul Victor Ponta.