Diaconescu a anunţat OFICIAL că va candida împotriva lui Ponta: „Fiica mea l-a preferat pe premier”

Dan Diaconescu a anunţat, marţi seara, într-o conferinţă de presă, organizată la sediul OTV, că va candida la alegerile parlamentare împotriva lui Victor Ponta, în colegiul 6 Târgu Jiu.

RomaniaTV.net
30 oct. 2012, 18:20
Diaconescu a anunţat OFICIAL că va candida împotriva lui Ponta: „Fiica mea l-a preferat pe premier”

„Vreau să vă anunţ că, începând de azi, doi noi membri ai PPDD: eu şi colegul meu Tudor Barbu. Tot astăzi, ni s-au alăturat o mulţime de alte somităţi precum doctorul Firică, membru al mai multor academii din străinătate, precum şi academicianul Mircea Ifrim”, a anunţat Dan Diaconescu.

Totodată, Diaconescu a anunţat oficial că va intra în cursa pentru câştigarea colegiului 6 Camera Deputaţilor din Târgu Jiu, concurându-l pe preşedintele PSD, Victor Ponta. În acest scop, Diaconescu îşi va muta domiciliul în oraşul gorjean pentru următoarele 30 de zile.

Candidez pentru că România trebuie să scape de prim-ministrul care a înrăutăţit vieţile românilor şi a scăzut nivelul de trai. Aţi văzut cu toţii în ultimele zile cum megaciocoii fug de înfruntare, aţi văzut un blat ordinar între ARD şi USL, ARD desemnându-şi candidaţi de mucava acolo unde candidează lideri ai USL şi viceversa. Noi am ales colegiul în care candidează Victor Ponta, colegiu care va deveni cel mai important din România. Candidez pentru a convinge oamenii din Târgu Jiu că revoluţia votului trebuie să înceapă acolo”, a declarat Diaconescu, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul OTV.

Liderul PPDD s-a arătat încrezător că îl va scoate pe Victor Ponta din Parlament. „Ziua de 9 decembrie va fi ultima zi în care Victor Ponta va fi prim-ministru în România. Cred că el ar trebui să demisioneze de acum, nu să folosească un între guvern împotriva mea. Îi va fi greu să renunţe la maşina cu girofar şi la elicopter, dar fără ele îi va fi foarte greu să mă poată învinge„, a apreciat Diaconescu.

Acesta a explicat şi de ce a ales să candideze împotriva lui Ponta şi nu în Teleorman, contra lui Antonescu. „Fiica mea l-a preferat pe Victor Ponta pentru că se distrează teribil când îl vede la televizor pe Ponta pe care îl compară cu Mickey Mouse„, a mai spus Diaconescu.

El a precizat că pentru Senat va candida Tudor Barbu, colegul său de la OTV.

Pe de altă parte, Dan Diaconescu a declarat că în colegiul în care va încerca să obţină un mandat de parlamentar George Becali, PP-DD l-a desemnat candidat pe Mircea Chelaru.

„Toţi candidaţii noştri importanţi i-am direcţionat către candidaţii lor importanţi, Mihai Răzvan Ungureanu, Vasile Blaga, Elena Udrea”, a ţinut să sublinieze realizatorul de televiziune.

Dan Diaconescu a declarat că toţi cei aproximativ 500 de candidaţi ai PP-DD au semnat o declaraţie de demisie în alb şi o conveţie, valabile pe toată durata mandatului, prin care, dacă vor fi aleşi în Parlament şi vor părăsi partidul, se obligă să plătească despăgubiri partidului care le-a susţinut candidatura în alegerile parlamentare.

El a explicat că acesta este un demers juridic prin care se încearcă împiedicarea traseismului politic şi „securizarea” votului populaţiei. Diaconescu a precizat că despăgubirile nu vor fi plătite dacă persoana părăseşte şi Parlamentul.

Chestionat dacă nu cumva acest demers nu vine în contradicţie cu faptul că mai mulţi candidaţi ai PP-DD în alegerile din 9 decembrie provin de la alte partide, el a menţionat că aceştia sunt doar în număr de 50 şi au făcut dizidenţă în partidele lor.

Întrebat dacă va mai continua să îşi facă propria emisiune de televiziune, Dan Diaconescu a răspuns că în continuare va putea fi văzut de alegători în studiourile televiziunile locale din judeţul Gorj, în „absolut toate scările de bloc, în curţile oamenilor şi în pieţe”.

Candidatura liderului PP-DD, Dan Diaconescu, pentru un mandat de deputat în Colegiul 6, Târgu Jiu, unde candidează şi preşedintele PSD, Victor Ponta, a fost înregistrată oficial, marţi seară, la Biroul Electoral Judeţean Gorj. Principalii contracandidaţi ai lui Dan Diaconescu în Colegiul 6 pentru Camera Deputaţilor sunt liderul PSD, Victor Ponta, şi consilierul municipal PDL Nicolae Daviţoiu, care este şi preşedintele PDL Târgu Jiu.

Liderul USL Victor Ponta şi-a depus marţi candidatura la alegerile parlamentare din 9 decembrie, alături de ceilalţi şapte candidaţi din partea USL Gorj. Victor Ponta va candida în Colegiul 6, Târgu Jiu, pentru un post de deputat.

Întrebat de jurnalişti dacă se teme de contracandidaţii lui, Victor Ponta a răspuns: „N-am contracandidaţi în Târgu Jiu. Eu n-am contracandidaţi aici. Singura problemă este să-i conving pe oameni cum i-a convins şi domnul primar Cârciumaru, şi domnul Călinoiu, să mă ţină în echipă. Aici e important ca oamenii să aibă în continuare încredere în noi”.

Întrebat dacă are emoţii, Victor Ponta a răspuns: „Am emoţii şi pentru 2016, mai ales că acum…. or să mă voteze oamenii, dar în 2016 vreau să văd dacă va fi la fel.”

Ulterior, liderul PSD a declarat că „este posibil” ca USL să obţină toate cele opt colegii din Gorj cu peste peste 50 la sută din voturi.

„Eu consider că este un obiectiv rezonabil şi posibil ca USL să câştige cu peste 50 la sută toate cele opt colegii din Gorj. De altfel, în 2008, când eram separaţi de PNL, noi am avut patru colegii cu peste 50 la sută şi celelalte în apropiere, acum, împreună cu colegii liberali da, cred că vom câştiga toate cele opt colegii”, a spus Ponta, după depunerea candidaturii la BEJ Gorj, potrivit Mediafax.

Referitor la posibila candidatură a lui Dan Diaconescu în Gorj, Ponta a mai spus, răspunzând unei întrebări, că „toată lumea e binevenită” în acest judeţ, dar că „mulţi au venit şi au plecat”.

„Aveţi dumneavoastră, presa, o obsesie. Nu ştim dacă vine şi mulţi au venit şi au plecat. Toată lumea e binevenită la Gorj. Cum e vorba, lung e drumul Gorjului. Dar nu asta e problema, problema e că Gorjul e un judeţ dezavantajat de ceea ce s-a întâmplat în România după 1990. Încet-încet am început să reconstruim această zonă şi să dăm oamenilor o speranţă de a trăi aici, de a trăi o viaţă mai bună”, a afirmat Ponta.