Dan Diaconescu, plângere la Parchet împotriva CNA

Dan Diaconescu duce la Parchet războiul cu CNA. Patronul OTV a depus o plângere la Parchetul General împotriva celor care, spune el, i-au închis abuziv televiziunea, informează România TV.

28 ian. 2013, 09:45
Dan Diaconescu, plângere la Parchet împotriva CNA

Dan Diaconescu a depus o plângere penală pe numele a 10 dintre membri CNA. El consideră că aceştia au luat o decizie abuzivă atunci când au hotărât să închidă televiziunea OTV pentru că, susţine Diaconescu, ar fi vorba despre ignorarea unei hotărâri judecătoreşti. Este vorba despre acea declarare a televiziunii OTV drept consumator captiv, astfel încât membri CNA nu ar fi trebuit să ia această decizie.

Dan Diaconescu s-a hotărât să depună plângerea la Parchetul General, asta după ce el a deschis deja un proces în instanţă prin care cere anularea acestei hotărâri şi în acelaşi timp suspendarea ei până în momentul în care instanţa va lua o decizie definitivă.

Patronul OTV speră să câştige acest proces pentru a-şi recâştiga dreptul de emisie. De asemenea, el speră în închiderea CNA-ul pe motiv că este o neconstituţional. Diaconescu este de părere că decizia CNA încalcă drepturi constituţionale, printre care dreptul la exprimare.

„Vreau  să mă plâng împotriva abuzurilor facute de conducerea Parlamentului. O să depun o plângere penală la care colegii mei au lucrat pe baza unor informaţii de ultima oră. Sunt lucruri care o să consterneze, lucruri ingrozitoare. Sper ca OTV să fie  prima şi ultima întreprindere inchisă în mod abuziv în România. Toti cei zece membrii ştiau că nu pot să închidă OTV-ul. Ei au preferat să încalce legea pentru a realiza acest abuz. Este o plângere de abuz în timpul serviciului. Şefa CNA a spus că închide OTV „pe răspunderea ei”. Au fost două încălcări grave ale Constituţiei. Să sperăm că se va duce la declararea instituţia CNA neconstituţională”, a declarat Diaconescu după depunerea plângerii.

Postului de televiziune OTV i-a fost suspendată licenţa după ce Dan Diaconescu nu ar fi plătit timp de 4 ani amenzile primite de la CNA. Omul de televiziune a găsit însă soluţia ca OTV să emită în continuare, aşa că Dan Diaconescu rămâne în direct pe internet.