Dan Diaconescu, cercetat pentru spălare de bani

Dan Diaconescu şi-a pus în cap instituţiile statului. Oficiul pentru Prevenirea Spălării Banilor s-a autosesizat pentru că DD a mers cu şapte saci de bani prin oraş, saci în care erau 1,8 milioane de euro, potrivit România TV. Legal, nu se permit plăţi în numerar atât de mari într-o singură zi.

RomaniaTV.net
06 oct. 2012, 17:41
Dan Diaconescu, cercetat pentru spălare de bani

Dan Diaconescu este cercetat pentru spălare de bani în urma autosesizării Oficiului pentru Prevenirea Spălării Banilor.

10.000 de lei, atât are voie să plătească în numerar, într-o singură zi, o persoană juridică. Astfel, Dan Diaconescu le-a atras atenţia celor de la Oficiul pentru Prevenirea Spălării Banilor cu suma de 1,8 milioane de euro.

DD a atras atenţia şi ANAF, prin direcţia pentru controlul marilor averi, pentru că Diaconescu deţine mai multe firme cu datorii la stat, dar a scos 1,8 milioane de la bancă.

Nici Parchetul General nu stă cu mâinile în san, după ce şeful de la Privatizări a depus o plângere penală împotriva lui Diaconescu. Acesta îl acuză pe patronul OTV că a adus documente false la licitaţia pentru Oltchim şi a încercat să-şi atribuie pe nedrept titlul de câştigător al privatizării Oltchim.

„Vă amintesc că Victor Ponta a spus că nu am bani. Nu aveam ce bani să spăl, de vreme ce nu-i deţineam. Văd că Oficiul lucrează şi în weekend. Am avut două weekend-uri în care oamenii lui Remus Vulpescu nu au vrut să vină la muncă. Mă apucă şi râsul, dacă nu aş fi plâns în acasă, mai devreme, când am aflat că Oltchim ar putea să intre în insolvenţă. Cred că din această seară, mai mult de 90% dintre români vor trece de partea mea, în sensul că toată lumea s-a dumirit că DJ Remus Vulpescu, împreună cu Pinocchio Ponta Victor vor să-mi dea o mare ţeapă. Vor să-mi ia 45 de milioane de euro şi a doua zi să închidă combinatul”, a declarat la România TV Dan Diaconescu.