Dâmboviţa: Cisternă încărcată cu 19 tone de nămol rezidual, răsturnată pe DN 72

O cisternă încărcată cu aproape 19 tone de nămol rezidual s-a răsturnat, joi, pe DN 72 Târgovişte - Ploieşti, în localitatea dâmboviţeană Dărmăneşti, existând pericol de explozie din cauza scurgerilor de motorină din rezervor, astfel că pompierii au stropit autovehiculul cu apă.

RomaniaTV.net
02 aug. 2012, 17:36
Dâmboviţa: Cisternă încărcată cu 19 tone de nămol rezidual, răsturnată pe DN 72

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Dâmboviţa, şoferul cisternei care circula dinspre Târgovişte spre Ploieşti a încercat să evite coliziunea cu o Dacie Logan al cărui şofer efectua o depăşire în mod imprudent, autovehiculul de tonaj greu intrând în balans şi răsturnându-se în şanţul de pe marginea drumului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Din cauza impactului cu solul, rezervorul cu combustibil al cisternei s-a fisurat, iar motorina s-a scurs, existând pericolul unei explozii. La faţa locului au sosit imediat pompierii care au stropit cu apă în permanenţă recipientele. Este nămol neprocesat din epurarea apelor uzate, iar încărcătura este greu inflamabilă”, a declarat plt. Ionut Carpenaru de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa.

Şoferul Daciei Logan şi cei patru pasageri, precum şi conducătorul auto al cisternei au scăpat nevătămaţi.

Cisterna încărcase nămolul neprelucrat de la Rafinăria Arpechim Piteşti şi urma să-l transporte în localitatea braşoveană Hoghiz.

În urma incidentului, traficul în zonă s-a desfăşurat alternativ, pe un singur fir, timp de o jumătate de oră.