Cuvântul tovarășului Mihai Răzvan Ungureanu la Congresul al XII-lea al UTC

Membru supleant în Comitetul Central al UTC, Mihai Răzvan Ungureanu, actualul premier al României, se angaja să facă eforturi pentru ”continuarea neabătută a drumului ascendent pe care România s-a înscris în perioada de o efervescență fără precedent inaugurată de Congresul al IX-lea al Partidului Comunist Român”.

RomaniaTV.net
24 mart. 2012, 19:08
Cuvântul tovarășului Mihai Răzvan Ungureanu la Congresul al XII-lea al UTC

Într-un articol din Scânteia Tineretului din 19 mai 1985, este prezentat discursul lui Mihai Ungureanu, delegat al Organizaţiei judeţene Iaşi a UTC, la cel de-al XII-lea  Congres al UTC. 

Hotărârile de însemnătate istorică adoptate de Congresul al XIII-lea al Partidului Comunist Român, înflăcăratele îndemnuri adresate tinerei generații de către tovarășul Nicolae Ceaușescu în deschiderea lucrărilor Forumului nostru, pun și în fața noastră, a elevilor utc-iști, sarcini deosebite. Suntem conștienți că pentru a realiza o economie modernă, intensivă sunt necesare cadre a căror pregătire să se reflecte în capacitatea de a răspunde noilor exigențeale muncii, ale activității sociale în general, care trebuie sa dovedească înaltă competență profesională, gândire creatoare, deschisă spre nou, spirit de inițiativă, responsabilitate, ordine și disciplină. De aceea programele noastre de activități, ancorate mai ferm în realitatea concretă a problemelor cu care se confruntă fiecare colectiv de elevi corelate mai strâns cu acțiunile desfășurate pe linia școlii, au fost orientate astfel încât să conducă la sporirea răspunderii elevilor pentru învățătură, pentru pregătirea permanentă, perseverență și sistematică, printr-un efort propriu susținut și constant.

Pe deplin conștienți de sarcinile ce ne revin din Hotărârile Congresului al XIII-lea al Partidului Comunist Român, din indicațiile și orietările secretarului general al partidului, tovarășul Nicolae Ceaușescu, din documentele supuse aprobării, Forumului tineretului, noi, elevii di județul Iași, ne angajăm că vom depune toate eforturile pentru a ne forma ca specialiști cu o înaltă pregătire politică și profesională cu conștiință înaintată hotărâți să muncească, cu entuziasm și pasiune tinerească revoluționară, cu responsabilitate pentru continuarea neabătută a drumului ascendent pe care România s-a înscris în perioada de o efervescență fără precedent inaugurată de Congresul al IX-lea al Partidului Comunist Român”.

 

Premierul desemnat, Mihai-Răzvan Ungureanu, a absolvit în 1987 Liceul de matematică-fizică „Costache Negruzzi” din Iași ca şef de promoţie. Din 1985 şi până la Revoluţie a fost membru supleant în Comitetul Central al Uniunii Tineretului Comunist (UTC).