Cutremur cu magnitudinea 6,2 în Iran. Zeci de morţi şi sute de răniţi, potrivit presei

Un cutremur cu magnitudinea de moment 6,2 s-a produs sâmbătă în nord-vestul Iranului. Agenţia de presă de stat a anunţat că în urma seismului au murit cel puţin 40 de persoane, dar un alt oficial susţine că nu s-au raportat decese, ci doar răniţi.

RomaniaTV.net
11 aug. 2012, 13:44
Cutremur cu magnitudinea 6,2 în Iran. Zeci de morţi şi sute de răniţi, potrivit presei

UPDATE 18.50 Informaţiile privind pagubele şi victimele sunt contradictorii. Potrivit agenţiei de presă de stat din Iran, cel puţin 40 de persoane au murit şi alte câteva sute au fost rănite. În schimb, un oficial din Ministerul de Interne spune că pentru moment nu au fost raportate pierderi de vieţi omeneşti, ci doar zeci de răniţi.

În oraşul Tabriz nu s-au semnalat pagube majore, dar în satele învecinate sute de case au fost avariate.

 

Epicentrul a fost localizat la aproximativ 60 de kilometri nord-est de Tabriz, al patrulea oraş ca mărime din Iran, cu 1,5 milioane de locuitori, la o adâncime de 10 kilometri, potrivit Centrului Seismologic al Universităţii din Teheran.

Nu au fost raportate pagube sau victime, însă rapoarte în acest sens ar putea apărea ulterilor.

Cutremurul s-a produs la ora locală 16.53 (15.23, ora României) şi a fost urmat de o replică cu magnitudinea de 6,0, la ora locală 17.04 (16.34, ora României).

Agenţiile Mehr şi Fars au anunţat că în urma seismului au fost întrerupte comunicaţiile telefonice terestre şi mobile, motiv pentru care informaţiile se obţin cu dificultate.

Mii de oameni au ieşit pe străzile din Tabriz, speriaţi de cutremur. Situat deasupra mai multor falii seismice importante, Iranul a fost afectat de numeroase cutremure devastatoare. În decembrie 2003, 31.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui seism puternic produs în oraşul Bam, din sudul ţării.