CUTREMUR cu magnitudinea 5.9 s-a produs în Italia. Şase persoane au murit FOTO&VIDEO

Un cutremur cu magnitudinea 5.9 pe scara Richter s-a produs duminică dimineaţă în Italia. Mai multe clădiri s-au prăbuşit. Şase persoane au murit. Seismul s-a produs în jurul orei locale 4.00 şi s-a resimţit inclusiv în nordul Italiei.

RomaniaTV.net
20 mai 2012, 05:33

Un cutremur puternic cu magnitudine 5.9 pe scara Richter s-a produs la ora locală 4.04 în regiunea Emilia Romagna. Iniţial, autorităţile italiene anunţaseră că magnitudinea seismului a fost de 5,9. Potrivit Serviciului geologic din Statele Unite, cutremurul s-a produs la o adâncime de 5,1 kilometri, după ce la început se vorbea de 10 kilometri.

Cel puţin şase persoane au murit. Patru dintre acestea sunt muncitori: doi lucrau la o fabrica de ceramică la Sant Agostino di Ferrara, care s-a prăbuşit, un altul la o fabrică de polistiren din Bondeno, iar al patrulea muncea la o turnătorie din Dosso. Celelalte două victime sunt femei: una de peste 100 de ani din Sant’Agostino şi o nemţoaică de 37 de ani aflată la muncă la Bologna. În jur de 200 de persoane au fost rănite. Bilanţul este provizoriu.

Seismul iniţial a fost urmat de mai multe replici.

Mai multe clădiri, între care şi biserici, s-au prăbuşit în urma mişcării telurice, unele dintre ele datând chiar din secolul al XIV-lea.

Cutremurul s-a simţit inclusiv în Toscana, Veneto, Lombardia, Trentino Alto Adige şi Friuli Venezia Giulia. Intensitatea seismului a fost apropiată de cea de 6,2 care pe 6 aprilie 2009 a distrus oraşul italian L’Aquila.

În ultimii 36 de ani, Italia a mai fost zguduită de trei cutremure puternice: unul de 6,2, la Friuli, în 1976, unul de 6,8, la Irpinia, în 1980, şi unul de 5,6, în Umbria şi Marche, în 1997.