Steagul secuiesc, INTERZIS în Harghita. Decizia a fost luată de Curtea de Apel din Târgu Mureş

Curtea de Apel din Târgu Mureş a decis că arborarea steagului secuiesc este interzisă pe clădirile oficiale din Harghita. Hotărârea este definitivă şi irevocabilă. Mulţi dintre primarii şi directorii de şcoli nu sunt de acord cu această decizie, informează România TV. 

11 feb. 2013, 10:19
Steagul secuiesc, INTERZIS în Harghita. Decizia a fost luată de Curtea de Apel din Târgu Mureş

Decizia Curţii de Apel din Târgu Mureş vine pe fondul scandalului diplomatic dintre România şi Ungaria privind arborarea steagului secuiesc în Ungaria. Săptămâna trecută, secretarul de stat în MAE maghiar Nemeth Zsolt, susţinător înfocat al autonomiei, declara că maghiarii din Transilvania sunt supuşi unei agresiuni simbolice şi, prin urmare, maghiarii din Ungaria trebuie să răspundă, arborând steagul Ţinutului Secuiesc.

Pe de altă parte, în judeţul Harghita, Corpul de control al prefectului, Jean-Adrian Andrei, a început o verificare în rândul primăriilor din judeţ, fiind vizate pe lângă faţadele instituţiei şi birourile primarilor unde este arborat şi drapelul Ungariei şi cel al Ţinutului Secuiesc.

În urma acestui control, prefectul a decis sancţionarea primarului localităţii Mădăraş din judeţ cu o amendă de 4.000 de lei, după ce s-a constatat că drapelul Ungariei este menţinut pe faţada instituţiei publice şi în afara sărbătorilor şi festivităţilor în care este implicată şi minoritatea maghiară.

Citeşte şi Ungaria AMENINŢĂ România cu măsuri diplomatice în scandalul steagului Ţinutului Secuiesc