CURSURI SUSPENDATE. Toate şcolile din Timiş şi Suceava vor fi ÎNCHISE LUNI din cauza zăpezii VIDEO

Toate şcolile din judeţul Timiş şi Suceava vor fi închise luni, 10 decembrie, din cauza zăpezii şi a viscolului. Cursurile vor fi suspendate, luni, şi la şcoala şi grădiniţa din comuna arădeană Dorobanţi, din cauza zăpezii care îngreunează accesul în localitate al microbuzului care ar trebui să aducă de la Arad cadrele didactice.

RomaniaTV.net
09 dec. 2012, 12:33
CURSURI SUSPENDATE. Toate şcolile din Timiş şi Suceava vor fi ÎNCHISE LUNI din cauza zăpezii VIDEO

Cursurile vor fi suspendate, luni, în toate unităţile de învăţământ din judeţul Timiş, din cauza zăpezii şi a viscolului, a decis, duminică după-amiază, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ).

„Condiţiile nu sunt cele dorite, am decis să suspendăm cursurile în data de 10 decembrie în toate unităţile de învăţământ din judeţ. Nu se poate circula pe unele drumuri, astfel că este mai bine să suspendăm. Mâine (luni – n.r.) vom discuta într-un consiliu administrativ dacă vremea se menţine rea şi va fi zăpadă în continuare să suspendăm şi marţi, dar deocamdată decizia este pentru ziua de luni”, a declarat Inspectorul şcolar general din judeţul Timiş, Cornel Petroman.

De asemenea, în judeţul Suceava vor fi închise, luni, toate unităţile de învăţământ, potrivit unei decizii a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

Potrivit prefectului Florin Sinescu, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava s-a stabilit ca luni toate cele 823 de unităţi şcolare din judeţ să fie închise întrucât s-au anunţat ninsori abundente până luni seară.  „Este foarte multă zăpadă şi deplasarea copiilor este dificilă”, a spus prefectul. El a menţionat că şcolile vor fi închise doar în cursul zilei de luni.

„Am lăsat la latitudinea inspectoratelor să ia aceasta decizie în funcţie de condiţiile meteorologice din fiecare oraş. Diseară se va lua decizia„, a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, duminică, la România TV.

Ecaterina Andronescu a adăugat că această măsură se va lua doar în oraşele în care vremea nu permite participarea la cursuri.

Nu se justifica suspendarea în toată ţara deoarece sunt oraşe în care vremea nu justifica această măsură„, a completat ministrul.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad a decis, duminică seară, să suspende cursurile la Şcoala Generală Dorobanţi şi la grădiniţa din localitate, din cauză că drumurile sunt înzăpezite în zonă, iar cadrele didactice navetiste ar putea să rămână blocate pe drum.

Primarul din Dorobanţi, Pavel Almaşi, a declarat că vor sta acasă aproximativ 160 de copii. „Drumurile sunt greu practicabile, iar cadrele didactice sunt navetiste şi trebuie să vină din Arad cu microbuzul Primăriei. Am decis să închidem şcoala şi grădiniţa pentru o zi pentru a nu exista riscul ca microbuzul să rămână înzăpezit”, a spus edilul.

Conform sursei citate, localnicii au fost anunţaţi despre suspendarea cursurilor, iar orele pierdute de copii vor fi recuperate sâmbătă.

În judeţul Arad a nins neîntrerupt timp de 30 de ore, ceea ce a dus la blocarea unor drumuri judeţene, în special în zona de frontieră cu Ungaria, unde se află şi localitatea Dorobanţi.

Duminică şi în prima parte a zilei de luni vor fi precipitaţii în majoritatea regiunilor, sub formă de ninsoare în Banat, Crişana, Maramureş, jumătatea de nord a Moldovei şi în zona montană, mixte în Transilvania şi în sudul Moldovei şi ploi în Dobrogea, nordul şi estul Munteniei.