Cursuri suspendate în toate şcolile din Capitală

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a decis suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din Capitală, luni şi marţi, pentru degajarea căilor de acces, nefiind alte probleme.

RomaniaTV.net
06 feb. 2012, 10:07
Cursuri suspendate în toate şcolile din Capitală

Conducerea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti a decis suspendarea cursurilor pentru zilele de 6 şi 7 februarie 2012 în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din Municipiul Bucureşti.

Inspectorul General Şcolar al Capitalei, Cristian Alexandrescu, a declarat că nu sunt probleme speciale în şcoli, dar trebuie curăţate căile de acces spre unităţile de învăţământ, potrivit Mediafax.

Am luat această decizie după ce am discutat cu ISU Bucureşti. Accesul în şcoli se face cu dificultate, aşa că elevii care învaţă luni după-amiază nu vor mai veni la cursuri, iar mâine toată ziua vor rămâne acasă toţi şcolarii„, a mai spus Cristian Alexandrescu.

Ministerul Educaţiei a anunţat că luni sunt suspendate cursurile în 2.667 de unităţi de învăţământ, în judeţele Vrancea, Olt şi Ialomiţa sunt închise toate şcolile, iar în Iaşi, Botoşani şi Galaţi sunt închise toate şcolile din mediul rural.

De asemenea, Ministerul Educaţiei a solicitat inspectorilor şcolari generali să ia toate măsurile care se impun pentru siguranţa şi confortul elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice.

Capitala şi 19 judeţe din sudul şi sud-estul ţării sunt până miercuri dimineaţă sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol.

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, până miercuri la ora 10.00 „va ninge viscolit în sudul Moldovei, Dobrogea, Muntenia şi Oltenia, viteza vântului va depăşi la rafală 70- 80 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri”.

În noaptea de duminică spre luni va fi viscol în sudul Moldovei şi în Bărăgan, apoi se va extinde spre celelalte regiuni, atingând intensitatea maximă de luni, ora 14.00 până marţi, ora 18. La începutul intervalului, în Dobrogea şi estul Munteniei vor mai fi precipitaţii mixte şi se va menţine poleiul.