Cursă Heathrow-Bucureşti, anulată după ce un manipulant de bagaje A STRICAT avionul

Un avion al companiei British Airways care urma să decoleze de pe aeroportul britanic Heathrow cu destinaţia Bucureşti a fost nevoit să abandoneze cursa după ce un manipulator de bagaje a uitat un obiect pe capota motorului avionului şi a fost aspirat înăuntrul aparatului de zbor, informează joi în ediţia sa online The Telegraph.

RomaniaTV.net
20 iun. 2013, 09:18
Cursă Heathrow-Bucureşti, anulată după ce un manipulant de bagaje A STRICAT avionul

Un avion al companiei British Airways care urma să decoleze de pe aeroportul britanic Heathrow cu destinaţia Bucureşti a fost nevoit să abandoneze cursa după ce un manipulator de bagaje a uitat un obiect pe capota motorului avionului şi a fost aspirat înăuntrul aparatului de zbor, informează joi în ediţia sa online The Telegraph, citată de Agerpres. Incidentul a avut loc după ce angajatul aeroportului şi-ar fi uitat scannerul de bagaje pe capota motorului aparatului de zbor.

150 de pasageri aflaţi la bordul avionului au fost evacuaţi, fiind nevoiţi să aştepte trei ore pentru a se putea îmbarca într-o altă cursă către Bucureşti. Pagubele suferite de avionul Airbus A320 ca urmare a greşelii manipulatorului de bagaje se ridică la suma de 4 milioane de lire sterline, precizează The Telegraph.

Luna trecută, cel puţin trei persoane au fost rănite după ce un alt avion al British Airways a trebuit să facă o aterizare de urgenţă pe aeroportul Heathrow în urma unui incendiu izbucnit la unul dintre motoarele sale. Echipajul şi cei 75 de pasageri au fost evacuaţi din avion, care urma să ajungă la Oslo, în momentul în care din spatele aparatului de zbor Airbus A319 a fost văzut ieşind fum. Compania aeriană a afirmat că a fost vorba despre o defecţiune tehnică.