Curiozităţi despre creierul uman

Descoperirile despre creierul uman continua sa ne uimeasca. Desi s-ar putea crede despre creierul uman ca s-a aflat tot ce se putea afla, de fiecare data se gasesc noi lucruri care ne iau prin surptindere. Vezi mai jos cateva lucruri noi despre cum lucreaza creierul uman.

RomaniaTV.net
09 nov. 2012, 06:46
Curiozităţi despre creierul uman

Usa. Ti s-a intamplat vreodata sa intri intr-o camera si sa uiti de ai ajuns acolo? De vina este usa de la intrare. Cercetatorii de la Universitatea Notre Dame au aratat ca usa de la intrare poate servi ca „bariera pentru evenimente”. Intrucat creierul asociaza anumite amintiri ale evenimentelor cu locatiile, cand intri intr-o camera noua poate sa-ti fie mai greu sa-ti aminteste motivul pentru care esti acolo.

Imbracamintea te face mai destept. Intr-un studiu realizat de catre Universitatea Northwestern, unor subiecti li s-a cerut sa poarte haine albe in timpul unui test de masurare a atentiei. Un grup a purtat halate asemanatoare doctorilor, iar altii au fost imbracati in haine colorate. Persoanele din primul grup au obtinut rezultate cu 30% mai bune. Concluzia este ca hainele pot avea o putere de influenta mai mare decat am crezut pana acum.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro