Curiozităţi despre corpul uman pe care nu le ştiai. Află ce înseamnă când ţi se zbate ochiul

Corpul uman are o mulţime de proprietaţi şi abilităţi şi parcă niciodată nu ştii destule despre el. Este un mecanism fantastic ce te uimeşte în fiecare zi. Tu ştiai aceste curiozităţi despre corpul uman?

RomaniaTV.net
18 aug. 2013, 20:39
Curiozităţi despre corpul uman pe care nu le ştiai. Află ce înseamnă când ţi se zbate ochiul

1. De ce exista spasmul pleoapei
Fenomenul enervant poarta numele de miokimie. Nu se cunosc foarte multe legat de spasmul pleoapei si poate fi provocat de un zbaterea unui nerv. Potrivit expertilor printre cauzele spasmului se numara obosela, stresul si cafeina. Din fericire, fenomenul este de scurta durata si trece de la sine. Pentru a scadea sansele de a te mai confrunta cu acest fenoment renunta la cafea si alcool si ofera-le ochilor tai, ca si restului organismului – un somn odihnitor de noapte.

2. Urechile cresc mereu?

Da, cel putin urechea externa. La nastere, urechea este, proportional vorbind, cea mai mare componenta a corpului. Urechile cresc rapid pana la 10 ani, apoi incetinesc si se maresc cu 0,22 mm pe an, potrivit unui studiu realizat de catre Colegiul Roial Britanic. Alte studii arata ca lobul urechii se lungeste pe toata durata vietii (barbatii au lobi mai mari decat ai femeilor). Nu insa si marimea canalului urechii, care este format din oase si cartilagii, nu creste pe masura ce oamenii imbatranesc.

Citeste continuarea pe Sfatulparintilor.ro