Cură de slăbire extremă: Cum poţi pierde kilogramele în plus ţinând un tub în nas

Un specialist în hrănirea artificială a inventat o cură de slăbire extremă, care presupune asigurarea necesarului de nutrienţi şi proteine timp de zece zile printr-un tub care se ţine în nas.

RomaniaTV.net
05 mart. 2012, 16:41
Cură de slăbire extremă: Cum poţi pierde kilogramele în plus ţinând un tub în nas

Dieta KEN (Nutriţie Enterală Ketogenică) implică hrănirea persoanei care ţine cura de slăbire respectivă prin intermediul unui tub introdus în nas, care introduce proteine şi nutrienţi direct în stomac, potrivit Mediafax. La capătul tubului se află o pompă electrică, ce funcţionează zi şi noapte, şi livrează organismului doi litri din formula nutritivă în 24 de ore.

Dieta durează zece zile, timp în care persoana care optează pentru ea nu trebuie să mănânce nimic.

KEN trimite corpul într-o stare de înfometare controlată, forţându-l să îşi folosească grăsimea pentru energie. În zece zile, persoana care a urmat dieta pierde 10% din greutatea corpului fără să se simtă înfometată şi fără ca, odată cu kilogramele, să piardă şi din masa musculară.

Cei care urmează dieta extremă îşi pot trăi viaţa în mod obişnuit, dar trebuie să poarte cu ei într-o pungă pompa şi lichidul şi să-l atârne de pat în timpul nopţii, când dorm. Ei pot să scoată pompa timp de o oră pe zi pentru a face baie şi pot bea apă, ceai sau cafea cu condiţia ca acestea să nu conţină lapte, zahăr sau îndulcitor.

Dieta a fost inventată de Gianfranco Cappelo, profesor asociat de chirurgie generală la Spitalul La Sapienza din cadrul Universităţii din Roma. Cappelo este un expert în hrănirea artificială şi a tratat cu succes peste 40.000 de persoane cu ajutorul dietei KEN.