Cum vrea Sebastian Ghiţă să atragă noi simpatizanţi PSD. Ce rol va avea PSD Online

Sebastian Ghiţă, deputat PSD, a explicat pentru adevarul.ro că proiectul PSD Online, aprobat recent de Congresul social-democraţilor, va avea rolul de a atrage simpatizanţi, dar nu prin maniera clasică de înscriere în organizaţiile judeţene, ci îşi propune să fie o platformă care să permită înscrieri online, care să aibă carduri şi semnături electronice, care să aibă un forum de lucru sau să comunice pe Facebook.

RomaniaTV.net
23 apr. 2013, 06:00
Cum vrea Sebastian Ghiţă să atragă noi simpatizanţi PSD. Ce rol va avea PSD Online
„PSD Online este un proiect aprobat în Congresul PSD şi va reprezenta o platformă politică destinată dezvoltării partidului, atragerii de noi membri, comunicării bidirecţionale în mediul virtual românesc. Când spun românesc, mă refer şi la România dintre graniţe, dar şi la România de afară. Românii din Europa, SUA, Canada, Turcia etc. vor putea să facă politică. România este fiecare cetăţean al ei, iar PSD trebuie să se adapteze şi să comunice cu acel cetăţean. PSD Online va fi o organizaţie de partid fără sedii, fără şedinţe, fără autocare, fără mape, fără sape, fără pungi şi sacoşe votante. PSD Online va fi viitorul”, a declarat Sebastian Ghiţă pentru adevarul.ro.
 
În opinia social-democratului, ideea proiectului „PSD Online” a apărut pentru a permite oamenilor simpli să devină mult mai uşor membri PSD.
„Ne-am gândit cum să împăcăm şi lupul, şi varza, şi capra, şi podul. O organizaţie care nu are legătură cu teritoriul, care să permită înscrieri online, care să aibă carduri şi semnături electronice, care să aibă un forum de lucru, care să comunice pe Facebook bidirecţional sau pe mail – aceasta a fost soluţia. Pe forum vor fi secţiuni precum economie, sănătate, educaţie, cultură, sport, infrastructură, societate informaţională şi altele. Aşa cred că vom atrage specialişti. Oamenii vor dezbateri cu substanţă, nu şedinţe de partid organizatorice”, a mai spus Ghiţă.
 
Proiectul „PSD Online” „înseamnă că oamenii se vor simţi băgaţi în seamă, că vor fi reprezentaţi corect, că vom sparge sistemul organizaţiei tip castă”.
„Organizaţiile tradiţionale vor fi obligate să se deschidă unor noi oameni. Astfel, va fi mai uşor să convingem oamenii să se alăture valorilor social-democrate. Oamenilor le e oarecum teamă, jenă, frică să se alăture unei organizaţii tradiţionale, fiindcă sunt văzuţi sau chemaţi la sediu, sunt certaţi, sunt duşi la congrese sau la şedinţe. Nu toţi vor şi nu toţi pot să facă acest efort. Au familii, au responsabilităţi, vor mai mult timp liber. Noi pierdem experienţa şi ideile lor. Avem nevoie de oameni şi de specialişti buni. Din 1945 şi până acum avem o criză de management, de conducere, de oameni valoroşi în toate treburile ţării. Ne lipsesc echipe de conducere bune. Cu PSD Online vom putea să aducem oameni buni, să-i convingem să ni se alăture”.
 
Sebastian Ghiţă a mai explicat că „PSD Online va funcţiona ca orice organizaţie. Platforma va fi în subordinea Consiliului Naţional, a Comitetului Executiv şi a Biroului Permanent Naţional. Va raporta în fiecare secundă numărul de membri, de simpatizanţi, de like-uri pe Facebook, de cotizaţii. Transparenţă. Asta va livra această organizaţie”.